"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Can Dündar ve Erdem Gül hakim karşısına çıkıyor

25 Mart 2016, Cuma 09:11
Anayasa Mahkemesi kararıyla tahliye edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılanmasına bugün başlanıyor.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. 

Haklarında birer kez ağırlaştırılmış müebbet, birer kez müebbet ve 30'ar yıla kadar hapis cezası istenen iki gazeteci paralel yapıya hizmet etmekle suçlanıyor. 

Davaya bakacak savcı, ilk duruşmaya iki gün kala değiştirildi. Başsavcılık, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda soruşturma savcısı olarak görev yapan Evliya Çalışkan'ı duruşma savcısı olarak atadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Müsteşarlığı "müşteki" sıfatıyla davada yer alıyor.

Can Dündar ile Erdem Gül 26 Kasım'da tutuklanmış, 92 gün tutuklu kaldıktan sonra Anayasa Mahkemesinin "hak ihlali" kararıyla 26 Şubat'ta tahliye edilmişlerdi. 

Okunma Sayısı: 1286
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı