"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cemil Bayık: Kobani'siz barış olmaz

14 Ekim 2014, Salı 09:33
PKK'nın 5 kurucusu arasında yer alan Cemil Bayık, ABD kaynaklı The New York Times gazetesi muhabirlerine açıklamalarda bulundu.

Kirk Semple ve Tim Arango tarafından yayınlanan haberde Bayık, barış sürecinin geleceğinin Türkiye'nin Kobani'de takınacağı duruma göre şekilleneceğini söyledi. Türkiye Kobani'de Kürt savaşçılarına destek vermezse barış görüşmelerini sonlandırıp gerilla savaşına tekrar başlayacaklarını da ifade eden Cemil Bayık'ın, aynı zamanda da "Kobani'de katliam gerçekleşirken barış müzakereleri devam edemez. Kobani'nin kanı üzerinde uzlaşma için pazarlık yapamayız." dedi.

Haberde ABD'nin artan baskısına ve Kobani'deki Kürt savaşçıların destek taleplerine rağmen Türkiye'nin IŞİD'e karşı askeri müdahalede bulunmayı reddettiği, sınır kapılarını açmadığı, Kobani'ye silah ve mühimmat yardımına izin vermediği ifadeleri de yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "PKK ve IŞİD Türkiye için aynıdır. Bu ikisini birbirinden farklı görmek doğru olmaz. İkisiyle müşterek olarak mücadele etmeliyiz" sözlerini ise Cemil Bayık şöyle değerlendirdi: "Türkiye IŞİD'i Kürt hareketini bastırmak ve Suriyeli Kürtlerin haklarını kazanmalarını engellemek için kullanmak istiyor."

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da gerçekleştirilen eylemlerde ismini vermek isteyen bir eylemcinin "Barış süreci bitmiştir. Kobani'yi görmezden gelerek barış olmaz." sözleri de haberde yer aldı.

Çeviri: Mücahit Çakır / Yeni Asya

Okunma Sayısı: 1545
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı