"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cengiz Çandar'a Erdoğan'a hakaretten dava açıldı

26 Şubat 2016, Cuma 23:12
Radikal yazarı gazeteci Cengiz Çandar'a, 7 yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma sonucunda dava açıldı. Çandar 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Gazeteci Cengiz Çandar hakkında, Radikal’de yayımlanan yedi yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında dava açıldı. Çandar, 7 Nisan'da Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

Çandar, davaya ilişkin T24'e yaptığı açıklamada, "Can Dündar ve Erdem Gül'ün Cumhurbaşkanı'nın doğum günü olan 26 Şubat'ta hapisten çıktığı gün ben de tebligatı almış bulunuyorum" diye konuştu.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel tarafından savcılığa şikâyet dilekçesi sunulduğu, Çandar'ın 26 Temmuz’da yayımlanan “Bahane: Terörle mücadele; Amaç: 7 Haziran'ın rövanşı” başlıklı yazısı ve 26 Temmuz 2015 – 19 Ağustos 2015 tarihleri arasındaki 6 köşe yazılarının davaya konu olduğu belirtildi.

Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesi kapsamında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’le suçlanan Cengiz Çandar, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

27 KASIM'DA İFADE VERMİŞTİ

Cengiz Çandar, davaya konu olan yedi köşe yazısı nedeniyle yazısı nedeniyle iki ayrı dosya kapsamında iki ayrı dosya kapsamında 26 Kasım 2015'te ifade vermişti. 

Çandar, Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in şikâyet dilekçesinde hiçbir somut suçlama olmadığını belirtmişti.

Çandar, “Yazılarım kopyalanıp yapıştırılmış. ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişilik haklarına ağır bir şekilde saldırdığım, algı operasyonu yaptığım ve Cumhurbaşkanı’nı kamuoyu ve halk nezdinde gözden düşürmeye çalıştığım’ iddia ediliyor” demişti.

Okunma Sayısı: 1326
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı