"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çin, Kanal İstanbul’a çökmesin

18 Haziran 2021, Cuma 18:00
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran tarihinde ilk kazmanın vurulacağını açıkladığı Kanal İstanbul’un finansmanı konusunda iktidarı Sri Lanka örneği ile uyardı.

Özcan, “Çin’in uluslar arası yatırımlardaki stratejisini izleyen uzmanlara göre, Çin bu sözleşmelerde bir “borç tuzağı diplomasisi” uyguluyor. Gizlilik içeren, hesabı sorulamayan ağır sözleşmelerle girdiği ülkelerde bir sömürge ve egemenlik ilişkisi geliştiriyor. Merak edenler kredisini ödeyemeyen Sri Lanka’nın limanına, Çin’in 99 yıllığına nasıl çöktüğüne bakabilirler. Eğer iktidar Batı’dan alamayacağı kredilerle ilgili olarak, Kanal İstanbul adına böyle bir deliliği planlıyorsa, bu işi Çin ile kotaracağının hesabını yapıyorsa, bunu derhal 83 milyon vatandaşımızla paylaşmalıdır. Hatta bu, mutlaka bir referandum konusu olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1261
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı