"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cizre'de numaralı mezarlık

02 Mart 2016, Çarşamba 08:17
Şırnak'ın Cizre ilçesinden çıkartılan tanınmaz haldeki cenazeler, DNA testi yapıldıktan sonra Yafes Mahallesi'ndeki mezarlığa numaralandırılarak defnedildi.

Şırnak Valiliği, Cizre'de 14 Aralık 2015 tarihinden beri devam eden sokağa çıkma yasağının bugünden itibaren 05.00 - 19.30 saatleri arasında kaldırıldığını açıkladı. Bu kararın ardından yasak ve operasyonlar nedeniyle evlerini terk ederek ilçe dışına çıkan vatandaşlar, ilçe girişine gelmeye başladı.

TANINMAZ HALDEKİ CENAZELER NUMARALANDIRILARAK DEFNEDİLDİ

Öte yandan, Cizre'den çıkarılan cenazelerin, kimlik bilgileri dün de netleşmedi. Yanmış ve tanınamaz hale geldiği belirtilen cenazelere DNA testi yapıldı. Başvuruda bulunan ailelerin DNA testleri ile karşılaştırıldıktan sonra kimliklerin netleşeceği belirtildi. Bazı cenazeler Yafes Mahallesi'ndeki mezarlığa, numaralandırılarak defnedildi.

YASAK KALKIYOR

Şırnak Valiliği, Cizre'de 14 Aralık 2015 tarihinden beri devam eden sokağa çıkma yasağının bugünden itibaren 05.00 - 19.30 saatleri arasında kaldırıldığını açıkladı. Bu kararın ardından yasak ve operasyonlar nedeniyle evlerini terk ederek ilçe dışına çıkan vatandaşlar, ilçe girişine gelmeye başladı.

Polis izin vermeyince yüzlerce kişi ilçe girişinde toplandı. Arazi ve tepelerden ilçeye girmeyi başaran vatandaşlar ilk olarak evlerini görmeye gitti. Çatışmaların yoğunluklu olarak yaşandığı Cudi, Yafes ve Sur mahallelerindeki evlerinin yıkılmış halini gören vatandaşlar büyük üzüntü yaşadı.

Kadınlar gözyaşları arasında evlerinden arta kalan sağlam eşyalarını enkaz ve molozların altından çıkarmaya çalıştı. Bu arada sokağa çıkma yasakları süresince Cudi, Yafes, Nur ve Sur mahallelerinde yaşanan çatışma ve patlamalar sırasında yıkılan bina ve evlerden oluşan molozlar, Cizre Belediyesi ile Şırnak Özel İdaresi'ne ait iş makineleri ve kamyonlarla taşınarak, Dicle Köprüsü'nün altında, Dicle Nehri kenarına döküldü.

NUMARALI MEZAR

Şırnak'ın Cizre ilçesinde çıkartılan cenazeler DNA testi yapıldıktan sonra Yafes Mahallesi'nde bulunan mezarlığa defnedildi. Henüz kimlik bilgileri ve aileleri tespit edilemediği için mezar taşları numaralandırılarak gömüldü.

Cizre'de çıkartılan cenazelerin kimlik bilgileri hala netleşmedi. Yanmış ve tanınamaz hale geldiği için kimlik bilgileri çıkartılamayan cenazelere DNA testi yapıldı.

Başvuruda bulunan ailelerden alınacak DNA testi ile karşılaştırıldıktan sonra bilgiler netleşecek. Bu süre zarfında bazı cenazeler Yafes Mahallesi'nde bulunan mezarlığa, numaralandırılarak defnedildi.

Etiketler: şırnak, cizre, mezarlık
Okunma Sayısı: 4359
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı