"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhurbaşkanına yetki kısıtlaması

19 Haziran 2019, Çarşamba 22:44
Yeni askerlik yasası teklifinde yer alan Cumhurbaşkanına bazı kişileri askerlikten muaf tutma yetkisi veren maddenin değiştirildiği belirtildi.​

Teklifte yer alan ve Cumhurbaşkanı'na, 20 yaşın üstündeki istediği herhangi bir topluluğa askerlikten muaf tutma yetkisi veren 45. madde iktidar ve muhalefetin ortak önergesiyle değiştirildi. 

Yapılan değişiklikle birlikte MGK'nın gerekli gördüğü sahalarda Milli Savunma Bakanlığı'nın teklifiyle askerlikten muaf olunacak. MGK ve Savunma Bakanlığı teklifiyle Cumhurbaşkanı bazı kişileri askerlikten muaf tutabilecek.

Daha önce, CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, yeni askerlik yasası teklifinde 45'inci maddeye şerh koyduklarını belirterek, "'Genelkurmay Başkanı teklifi ve Milli Güvenlik Kurulu'nun onayı ile ancak gerçekleştirilebilir' dedik ve bu şekilde teklif verdik. Eğer bu şekilde kabul edilirse bu maddeye herhangi bir itirazımız olmayacak" demişti. 

AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Muş ise "45. maddedeki yetki yeni bir yetki değil. Maddenin yazımı ile alakalı bir takım öneriler var. Maddeyi tekrar yazabiliriz" şeklinde konuşmuştu. 

Okunma Sayısı: 3894
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı