"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhuriyet muhabirine casusluk soruşturması açıldı

21 Mayıs 2016, Cumartesi 20:30
Cumhuriyet Gazetesi Başbakanlık Muhabiri Sinan Tartanoğlu’na ‘İspiyonculuk kurumsallaşıyor’ haberi nedeniyle ’devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek, açıklamak ve devlet kurumlarını aşağılamaktan" soruşturma açıldı.

Cumhuriyet’in haberinde, Emniyet Genel Müdürlüğü’nun gazetenin ‘Kamuda ispiyonculuk kurumsallaştırılıyor’ haberi hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, haberi yapan Başbakanlık muhabiri Sinan Tartanoğlu hakkında ‘Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken belgileri açıklama, Büyük Millet Meclisi’ni aşağılama (TCK 301), güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme’ suçlarından soruşturma başlattı.

Can Dündar ve Erdem Gül’ün de MİT TIR’ları haberi nedeniyle ceza aldığı maddeleri içeren bu suçlar, 17 yıldan 35 yıla kadar hapsi öngörüyor. Savcılık, Tartanoğlu’nu ifadeye çağırdı. Cumhuriyet, 4 Mart’ta ‘İspiyonculuk kurumsallaşıyor’ manşetiyle, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tanık koruma hizmetleri kapsamında devlette ‘jurnalcilik’ ağı kurduğunu yazmıştı.

Hazırlanan dilekçede, haberin teşkilatı küçük düşürmeye yönelik olduğu öne sürülerek haberde kamu yararından söz edilemeyeceği, aksine toplum karşısında devletin emniyet organlarının aşağılandığı, toplum üzerinde kaygı yaratacak, infial uyandıracak ve açıklanması devlet güvenliği açısından sakınca yaratacak bilgilere yer verildiği öne sürüldü.

 

Okunma Sayısı: 1534
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı