"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu: Mülteciler, Türkiye için pazarlık konusu değildir

18 Mart 2016, Cuma 10:33
AB Zirvesi öncesinde açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Tüm bu toplantılar, Türkiye-AB ilişkilerinin ve Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin; sadece Türkiye ve AB için değil, tüm uluslararası meseleler için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor." dedi.

İnsani bir meselenin çözümü için gayret gösterdiklerini vurgulayan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye için mülteci meselesi bir pazarlık konusu değildir. İnsani değerler ve Avrupa değerleri meselesidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin hiçbir yerden önemli bir yardım almadan 2,7 milyon Suriyeliyi kabul ettiğini dile getiren Ahmet Davutoğlu, bu tavrı devam ettireceklerini ifade ettti. Davutoğlu, Türkiye ve AB'nin, başta Suriyeliler olmak üzere mültecilere yardım ve kıtanın parlak bir geleceği sahip olması noktasında hedef birliği içinde olduğunu vurguladı. Başbakan Davutoğlu, bugünkü zirve toplantısında Suriyeli mültecilere yardım ve AB-Türkiye ilişkilerinin derinleştirilmesi noktasındaki hedeflere ulaşacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Ahmet Davutoğlu, Türk gazetecilerin ricası üzerine benzer bir açıklamayı Türkçe olarak da yaptı.

Okunma Sayısı: 1317
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı