"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demirel anılıyor

17 Haziran 2016, Cuma
Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı seçilen Türk siyasetinin fötr şapkalı “baba”sı Süleyman Demirel’in vefatının birinci yılında dualarla anılıyor.

“Altı kez kalktığı başbakanlık koltuğuna yedi kez oturan” ve 16 Mayıs 1993’te Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı seçilen Türk siyasetinin fötr şapkalı “baba”sı Süleyman Demirel’in vefatının üzerinden bir yıl geçti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı, 40 yılı aşkın siyasi hayatında kendi deyimiyle “altı kez gittiği başbakanlığa yedi kez gelen” Süleyman Demirel, 17 Haziran 2015’te saat 02.05’te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle, tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesinde vefat etmişti.      

HAMZAKOY VE ZİNCİRBOZAN

1979 seçimlerinden sonra MSP ve MHP’nin desteklediği azınlık hükümetinin başında olan Demirel, 12 Eylül darbesiyle siyaset sahnesinden çekilmek zorunda kaldı. Partisi faaliyetten men edilen Demirel, 13 Eylül-11 Ekim tarihlerinde Hamzakoy’da zorunlu ikamete gitti. 1982 Anayasası ile siyaset yapması 10 yıl yasaklanan Demirel, kapatılan Adalet Partisi’nin eski yöneticileriyle bağlarını koparmadı. Siyasi partilerin kurulmasına verilen iznin ardından Demirel ile yakınlığı bilinen siyasetçiler ve bazı eski AP yöneticilerince kurulan Büyük Türkiye Partisi, Milli Güvenlik Kurulu kararıyla “AP’nin devamı olduğu” gerekçesiyle kapatıldı. Demirel, siyaset yasağını çiğnediği gerekçesiyle Çanakkale Zincirbozan’da yine zorunlu ikamete alındı. 

125 ülkeye gitti

Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı Demirel, 7 yıllık görev süresinde Çankaya Köşkü’nde sayısız kabul gerçekleştirdi, 125 ülkeye gitti, yabancı devlet başkanlarını Türkiye’de ağırladı, çok sayıda ili ziyaret etti. Görevi 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e devretmeden düzenlediği basın toplantısında Demirel, yaşamını “50 yılı aşkın kamu hizmetim, 35 yıllık siyaset hayatım, 7 yıllık Cumhurbaşkanlığım boyunca büyük Türkiye hedefi, demokrasinin ve anayasal kurumların güçlenmesi, demokratik kuralların işlemesi için mücadele ettim” sözleriyle özetledi.      

9. Cumhurbaşkanı Demirel’in, 1949 yılında başladığı memurluk görevinden, cumhurbaşkanlığının sona erdiği döneme kadar geçen sürede okuduğu kitaplar, fotoğrafları ve kullandığı eşyalar, İslamköy’de açılan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nde sergileniyor.

AA

Etiketler: süleyman demirel
Okunma Sayısı: 2450
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ümran Tan

    17.6.2016 09:45:51

    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, zor zamanlarda büyük hizmetler yaptı, demokrasi abidesi, tatlı dilli,güler yüzlü, nurlu,halkın dilinden iyi anlayan, şimdikilerin örnek alması gereken devlet adamıydı,Allah ahiret ayrılığı vermesin, Peygamberimize (s,a,v,) komşu eylesin.Amin.Ruhu için, Allah rızası için El Fatiha,..Hayırlı cumalar..

  • demokrat

    17.6.2016 08:42:08

    doğru anlayamadık,doğru anlatamadık...rahmetle anıyorum.bunca hizmetlerine karşın birkaç hatasını sürekli gündemde tutup onu hain gibi,hainleri kahraman gibi gösteren siyasal dincileri de bu vesile ile kınıyorum.bu ülkenin en büyük düşmanı siyasal dincilerdir;hem ülkeyi,hem dindarları böldüler..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı