"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Destici 'Keşke' dedi

11 Haziran 2015, Perşembe 15:15
Saadet Partisi milletvekili adayı olarak seçime katılan eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici “Keşke seçimde MHP uzattığımız eli tutsaydı. Bizim ön gördüğümüzü onlar da ön görebilmiş olsaydı, bugün Türkiye bu fotoğrafla karşılaşmazdı. “ siteminde bulundu.

Saadet Partisi milletvekili adayı olarak seçime katılan eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ülkenin önünü açacak uyumlu koalisyonlar çıkmayacağına işaret ederek, Ağustos ayının sonunda en geç Eylül ayında erken seçime gidilmesini istedi. Destici, “Keşke seçimde MHP uzattığımız eli tutsaydı. Bizim ön gördüğümüzü onlar da ön görebilmiş olsaydı, bugün Türkiye bu fotoğrafla karşılaşmazdı. “ siteminde bulundu. 

BBP genel merkezinde seçim sonuçlarını değerlendiren Mustafa Destici, adaletsiz seçim yarışına rağmen fedakarca çalışan teşkilatına ve Saadet Partisi’nin mensuplarına teşekkür ederek sözlerine başladı. Ülkenin geldiği noktada zorlama koalisyonlar çıkartılabileceğine işaret eden Destici, “Ülkenin önünü açacak uyumlu koalisyon çıkmaz buradan. Hatta iktidar partisinin bu sıkışmışlığı diğer partiler tarafından kullanılacaktır. Şu anda iktidar partisinden koalisyon yapması şartı olarak CHP ve MHP’nin öne sürdüğü şartlardan birincisi Cumhurbaşkanının yetkilerini sınırlandırılmasıdır. Şahsen ben buna tarafım. Seçim meydanlarında da Cumhurbaşkanının meydanlara inmesinin doğru olmadığını, yanlış olduğunu, Anayasaya da, ahlaka da, hukuka da aykırı olduğunu söyledim. Kendisini uyarıp 'meydanlardan ve ekranlardan bu süreçte uzak dursun' dedik. Uzak durmadılar, nefislerine ve hırslarına yenildiler. Neticede daha kötü bir sonuçla karşı karşıya kaldılar. Parlamenter sistemle Türkiye’nin devam etmesi lazım.” diye konuştu. 

 

"KEŞKE MHP UZATTIĞIMIZ ELİ TUTSAYDI"

Mustafa Destici konuşmasının sonunda, MHP’nin BBP ile seçim ittifakı yapmaması hakkında, “Keşke seçimde MHP uzattığımız eli tutsaydı. Bizim ön gördüğümüzü onlar da ön görebilmiş olsaydı, bugün Türkiye bu fotoğrafla karşılaşmazdı.“ siteminde bulundu. 

Destici ayrıca Saadet Partisi’nden aday olduğu için partisinden istifa ettiğini, kendisi ve partisinin durumunun ilgili kurullarca istişareler edilerek belirleneceğini söyledi. Destici, “Dün parti divanı ile bir araya gelerek seçim sonucunu değerlendirdik. Pazar günü de partimizin bütün kurullarını, milletvekili adaylarımızı, Genel Başkan Vekili Üzeyir Tunç, genel istişare toplantısına çağırdı. Hem kurultay tarihimizi hem de bundan sonraki yol haritamızı birlikte belirleyeceğiz.” dedi.

Okunma Sayısı: 3922
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı