"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Disiplin kâğıdına anayasalı cevap

04 Mart 2021, Perşembe 17:00
Boğaziçi öğrecilerinin “kayyum rektör” diyerek eylem düzenlediği Melih Bulu, ‘rektörlük’ tabelâsına asılan ‘kayyumluk’ pankartına disiplin yönetmeliği ile tepki gösterdi.

gazeteduvar’ın haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi’nin ‘kayyum rektör’ü Melih Bulu’ya karşı protestolar sürerken öğrencilerin ‘rektörlük’ tabelâsı üzerine yeniden yapıştırdıkları ‘kayyumluk’ yazıları bir kez daha söküldü. Güvenlik görevlileri tabelânın yanına disiplin yönetmeliğinden maddelerin yer aldığı bir kâğıt yapıştırdı. Öğrenciler daha sonra haklarında soruşturma açılan 51 arkadaşlarıyla ilgili yazdıkları dilekçeyi öğrenci işlerine teslim etti. Rektörlüğün ‘disiplin’ kâğıdının üzerine de “Herkes, önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” ifadesinin yer aldığı Anayasa’nın 34. maddesinin olduğu kâğıt yapıştırıldı. 

 

Okunma Sayısı: 464
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı