"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dokunulmazlıklar TBMM gündemde

20 Mart 2016, Pazar 12:31
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), verilen bir haftalık aranın ardından çalışmalarına yeniden başlıyor.

TBMM'nin bir numaralı gündem maddesi ise milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması olacak. Konuya ilişkin geçen hafta AKP'nin ziyaret ettiği muhalefet partilerinin bu hafta cevap vermesi bekleniyor. Muhalefetin cevabının ardından AKP, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin çalışmasına start verecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hakkında fezleke düzenlenen milletvekillerinin hepsinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için Anayasa'ya geçici bir madde ekleyip tüm dosyaları tek hamlede kaldırmayı teklif etmişti. 506 dosyayı bir celsede yargıya intikal ettirecek AKP'nin Anayasa'da değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ise şöyle: 

Madde 1-7/11/1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

Geçici Madde 20: Bu kanun yürürlüğe girdiği tarihde, Başbakanlık tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına havale edilen ve esas numarası alan Yasama Dokunulmazlığı bulunan ekli listede adı ve soyadı belirtilen milletvekillerine ait Yasama Dokunulmazlığı dosyalarına ilişkin olarak ilgili milletvekilleri hakkında 7/11/1982 tarihli ve 2709 sayılı kanunun 83. maddesinin ikinci fıkrasındaki birinci cümle hükmü uygulanmaz.

(2) Bu kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ve Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon Başkanlığı'nda bulunan Yasama Dokunulmazlığı Tezkereleri ve ekli dosyalar 15 gün içinde ilgili yargı mercilerine gönderilmek üzere Başbakanlığa iade edilir.

Madde 2- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU TASARISI GÖRÜŞÜLMEYE DEVAM EDECEK

TBMM Genel Kurulu'nda, "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı"nın görüşmelerine kalındığı yerden devam edilecek. 2016 yılı bütçe görüşmeleri sebebiyle ara verilen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısının şimdiye kadar 6'ncı maddesi kabul edildi. Muhalefet partilerinin tasarıda karşı çıktığı 3 maddeyle ilgili ise yeni düzenleme yapılması bekleniyor.

Salı günü ise Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin grup toplantıları yapılacak. Ayrıca Meclis Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Alt Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu da toplanacak.

 

Okunma Sayısı: 1565
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı