"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DP'den seçim değerlendirmesi

09 Haziran 2015, Salı 14:18
Seçim sonuçlarını değerlendiren Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi Erdem Demirdağ ''Dört darbeyi bizzat ve direk yaşamış bir siyasetin temsilcileri olarak ‘keser nasıl döner, sap nasıl döner, bir gün hesap nasıl döner’ defalarca görmüş insanlarız.'' dedi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi Erdem Demirdağ, "Bu seçimler, Samanyolu ve Bugün televizyonlarının yayınını kesmeyi düşünenlerin biletini kesti." dedi. Seçimlerden sonra zulüm günlerinin geride kaldığını belirten Demirdağ, sabah kapıyı çalanın polis değil sütçü olacağını söyledi.

Türkiye’nin bugün dünden daha özgür olduğunu belirten Demirdağ, seçim sonuçları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bir dizi filmi nedeniyle Hidayet Karaca yaklaşık 200 gündür tutuklu. Suçu ne belli değil. Bir dizide rol gereği ‘yapılmış bir şeyler varmış bu da suçmuş’ gibi aklın mantığın kabul etmediği aslı astarı olmayan suç isnat edilerek bir genel yayın yönetmeni gözaltına alınıp tutuklanıyor. Bununla da yetinmeyip bu grubun televizyon ve gazetelerine el koymayı düşünüyorlar. Bu seçimler Samanyolu ve Bugün televizyonlarının yayınını kesmeyi düşünenlerin biletini kesti. Allah’a şükür Türkiye şimdi haksız hukuksuz günleri geride bırakmıştır. Hırsızı yakaladı diye tutuklanıp hapse atılan polis müdürlerinin de özgürlüğüne kavuşacağı ve kendilerine yapılan bu komploların da hesabının sorulacağı günler de gelmiştir." diye konuştu. 

'BUNDAN SONRA SABAH KAPIYI POLİS DEĞİL SÜTÇÜ ÇALACAK'

AKP’nin 13 yılda güç zehirlenmesi yaşadığını ve seçmenin AKP'yi kendisine çeki düzen vermesi için uyardığını hatırlatan Demirdağ, "Dört darbeyi bizzat ve direk yaşamış bir siyasetin temsilcileri olarak ‘keser nasıl döner, sap nasıl döner, bir gün hesap nasıl döner’ defalarca görmüş insanlarız. Bu sefer de keserin sapının nasıl döneceğini, hesabın nasıl dönülüp görüleceğini defalarca söyledik. Bugün seçim sonrasında gördüğümüz tablo yıllardır söylediklerimizin ne kadar haklı ve doğru olduğunu ispatlamaktadır. Türkiye düne kadar sabahın 5’inde kapıyı kimin ne şekilde çalacağının bilinmediği bir anlayışla idare ediliyordu. Demokratik ülkelerde sabaha karşı kapın çalındığı zaman sütçü gelmiştir diye düşünür ve rahatlık içerisinde yaşamaya devam edersin. Ama geri bırakılmak istenen, antidemokratik şekilde yönetilen, diktaya özenilen ülkelerde ise sabaha karşı kapın çalındığında siyasi partinin emrindeki hangi memurun seni alıp hangi meçhule götürüp ne şekilde bir muameleye tabi tutacağını bilemezsin. Allah’a şükürler olsun ki kapıyı çalanın sütçü olduğunu düşündüren günler gelmiştir. Bu Türkiye için çok önemli bir gelişmedir. Sadece bir tweet attı diye gazeteciler evlerinden alınmakta ‘hazırlanıp geleyim, bekleyin lütfen 5 dakika’ dediği için de polise direnmekle suçlanmakta, 10 artı 10, 20 yıl hapsi istenmekteydi." dedi. 

Okunma Sayısı: 4240
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Tayfun

    10.6.2015 22:27:05

    Said Emin Güngör,Tek partili Cumhuriyet yönetimine tepki,alternatif olarak kısa bir sürede kurulan,teşkilatlanan,yine kısa sürelerde ve kısıtlı imkanlarla köy,bucak,şehir ayrımı yapmadan hizmet eden bu partiye sizler,bizler gibi davasının arkasında duran insanlar oldukça ileride tekrar ülke yönetiminde söz sahibi oalcaktır ve yönetim konusunda bu kadar tartışmaların olduğu günler yaşanmayacaktır...

  • Said Emin Güngör

    10.6.2015 13:01:43

    unutmayın, Mustafa sabur ve tayfun! "Hakk'ın hatırı âlîdir, hiçbir hatıra feda edilmez!" Biz vazifemizi yapmakla mükellefiz. Netice, C.Hakk'a aittir...

  • Mustafa Sabur

    10.6.2015 09:01:01

    biz ne zaman iktidar olacağız yaa!!! ne garip kendi başarısızlığımızı masaya yatırmıyoruz da hükümetin düşmesine seviniyoruz sanki seçimden birinci parti olarak çıktık!

  • Said Emin Güngör

    10.6.2015 08:31:36

    AKP'nin aldığı oyların %20'si -en fazla %25'i- MSP/Refah (Erbakan tabanı/misyonu) geleneğinden gelmektedir. Geriye kalan %75'in %65-70'i ise, merkez sağ kitle partisi olan Demokrat Parti- Adalet Partisi- Doğru Yol Partisi misyonunun, merkez sağ kitle partisinin oylarıdır. AKP inişe geçmiştir. ANAP'ın olduğu gibi AKP'nin de halk tarafından defteri dürülecek ve siyaset tarihi mezarlığında AKP de yerini alacaktır.. AKP için "finish" - bitiş gözükmüştür. Merkez sağ kitle partisi olarak DEMOKRAT PARTİ VARLIĞINI göstermelidir ve gösterecektir...

  • Tayfun

    10.6.2015 02:43:59

    Birileri istifa etmeli artık... Yeni Asya da olmasa herhalde 50.000 oy alacaktık,ALlahtan Yeni Asya var da %0.16'lardayız,olmasa %0.09 diye sıralanırız herhalde...

  • Toygar

    9.6.2015 17:34:24

    Derkan Berk kardeşim.. O dediğin iş öyle olmuyor! Risale okumaya devam!.. Selamlar. Nasıl oluyor diye sorma; dediğim gibi okumaya devam :)

  • Derkan BERK

    9.6.2015 16:37:17

    Kardeşlerim, şahsen hiç anlayamadığımız ortak bir hatamız yok mu? Şeytani siyaset değil, dürüst siyaset yapmak için geç kalmadık mı?, bu bir,, ikincisi zaten bir türlü siyaset yapıyoruz hatta derslerde bile. Peki parti üyesi olunca ne oluyor? İmanımız mı gidecek haşa!!! Bir partiyi ayağa kaldıracak ya da ayakta kalmasına yardımcı olacak yardımı yapmayacak olduktan sonra kalkıp da lider değişsin istifa etsin yerine yenisi gelsin anlayışına kapılmak,, Risale-i Nur cemaatlerinde lidercilik, ağabeycilik sultasının ekmeğine de yağ sürmüyor mu? Kardeşlik anlayışı içerisinde ihlasla bir demokrat parti kurulur veya mevcudu ile devam edilirse nurculuktan mı çıkmış olacağız? Peki nurcuların siyaset yapacakları zaman ne zaman? Geçer güzelini yapar gösterirsin eleştirerek nereye varacağız? Armut piş ağzıma düş... Hadi artık girelim şu işe ve meydanlar demokrat görsün !!!

  • Mustafa Işıldak

    9.6.2015 16:26:05

    Barajı geçme şansları düşük olmasına rağmen 550 aday gösterip azimle çalışan Demokrat Parti ve teşkilatını tebrik ederim. 28 Şubat ürünü, her türlü demokratik mirasa çöreklenen akp zihniyetinin yıkılışı akabinde yeniden DP günleri gelecektir inşaallah. Fidanın yeşil tutulması gerekiyordu. Memleket toprakları DP icraatları için nadasa bırakıldı. İnşaallah başta hürriyetler noktasında güzel icraatları için zemin hazırlanıyor. Artık ağır topların da davaya el atması gerekir.

  • abdullah negünekaldım

    9.6.2015 15:00:16

    bu seçim bir kez daha göstermiştir ki demokrat parti nin derlenip toparlanıp ayağa kalkarak kendi tapulu arazisine akp (aklı karışık parti) ce yapılan gecekonduyu yıkarak yerine kendi misyonunu ikame etmesi gerekiyor buna şiddetle ihtiyaç vardır bu seçim bir kez daha göstermiştir ki milletimiz ne chp ve nede mhp yi iktidar altarnetifi olarak görmüyor onun için demokrat parti nin zaman kaybetmeden derlenip toparlanarak 28 şubat ürünü olan akp den hakkı olan yüzde kırk olan oyunu geri alması gerekiyor çünkü bu zaten kendi oyu idi bir şekilde gasp edilerek akp ye demokrat misyon elbisesi giydirilmeye çalışıldı ama bu plan tutmadı tutmayacak ve gerçek demokratlar er yada geç idareyi tekrar ele alacaklar zira iktidardan düştüğünde akp diye bir parti kalmayacak ve siyazi mezarlıktaki yerini alacaktır ömrü olanlar ALLAH (CC) un izniyle bunu görecektir.

  • AHRARDEMOKRAT

    9.6.2015 14:59:44

    Gültekin Uysal artık görevi devretmelidir. 2011 seçimlerinde iki yüz binin üzerinde oy alan demokrat parti bu seçimde 75.000 ne kadar düşmüştür. Sayın erdem Demirdağ demokrat partiyi neden değerlendirmemektedir. Bu partiler ülkeyi idare edemez demokrat partinin iyi bir liderle ortaya çıkma zamanıdır.

  • Abdurrahman KOÇAK

    9.6.2015 14:34:11

    DP idarecilerine çok iş düşüyor.Şu andan itibaren demir asa demir çalık anadoluyu adım adım dolaşıp DP lileri bulup kucaklayıp ayağa kaldırmak...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı