"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Durum vahim: Kitap basacak kağıt kalmayabilir

04 Ekim 2018, Perşembe 00:37
Türk Lirasının yaşadığı değer kaybından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen ‘yayıncılık’ her gün biraz daha çıkmaza giriyor.

Yayıncılık sektörünün içinde bulunduğu durumu anlatarak dayanışma çağrısında bulunan Türkiye Yayıncılar Birliği açıklamasında şunları dedi: “Türk Lirasının yaşadığı değer kaybı, diğer bir deyişle döviz kurundaki dengesizlik, Türkiyeli yayıncıları faaliyetlerini askıya almaya vardıracak önlemler almaya zorluyor. 2018 ilkbahar aylarından itibaren ise kitap satışlarında hissedilir bir yavaşlama söz konusu.” 

KÂĞIT STOKLARI TÜKENİYOR, Sorun ciddÎ

Türkiye’de ki yayıncılığın birden fazla sorun yaşadığını belirten Yayıncılar Birliği en büyük problemin ‘kâğıt sıkıntısı’ olduğunu söyledi ve şunları dedi: “Ülkemizde kullanılan kitap kâğıdının tümü ithal ediliyor. Yayıncılık üretimindeki bütün girdiler (kâğıt, mürekkep, baskı makineleri, telifler vb) doğrudan dövize bağlı. Birçok üyemiz, kasım ayından itibaren kağıt stoklarının tükenmeye başlayacağını dile getiriyor. Kısacası Türkiyeli yayıncılar hem kitap basacak kâğıdı bulmakta hem de kurdaki artıştan dolayı kâğıt satın almakta ciddî sorunlar yaşıyor.”

Yayıncılardan Dayanışma çağrısı 

Çeşitli tedarikçi firmaların da bir bir iflâs ettiğini belirten Yayıncılar Birliği dünyaya dayanışma çağrısında bulundu ve şunları dedi: “Bizler, Türkiye’yi uluslararası yayıncılık düzleminden düşürmeden, söz konusu şartlar altında çalışmayı sürdürürken, uluslar arası yayıncılık camiasının tüm taraflarını, yazarları, yayıncıları, ajansları, yaşadığımız bu koşullara karşı duyarlı olmaya ve Türkiyeli yayıncılarla dayanışma göstermeye çağırıyoruz.”

Haber Merkezi

Etiketler: kitap, kağıt, kriz
Okunma Sayısı: 2427
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı