"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Elde yok avuçta yok

16 Şubat 2020, Pazar 23:52
Elazığ’da merkez üssü Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremin üzerinden 24 gün geçti ama travması sürüyor.

Bu kış, önceki yıllara göre daha çetin. Depremin ilk şokunu üzerlerinden atmaya çalışan ve yeniden hayata tutunan yurttaşlar, 24 Ocak’tan bu yana devam eden 25’i 4’ün üzerinde 2 bin 559 artçı sarsıntı nedeniyle hâlâ tedirgin. Gazeteduvar’ın haberine göre Bazı aileler, haritadan deprem riski en az olan illeri işaretleyerek, memleketlerinden taşınma planları yaparken, enkaza dönen evlerinden sadece canlarını kurtarabilmiş bazı aileler ise, başlarını yeniden dört duvar arasına sokacak bir eve geçmeyi umut ediyor. Çadır kentler, kamusal alanlar ve spor salonlarında yaşamlarını sürdüren depremzedelere göre yardımlar yetersiz. Evi yıkıldığı için çadırda kalan bir depremzede, “Komşularımız, yakınlarımız enkaz altında kaldı, biz kurtulduk, ama bizim de hayatımız o göçüğün altında kaldı. Elde yok avuçta yok. Bizim için toplanan yardımlar ile bize yeni bir hayat vermelerini bekliyoruz” diyor.

Okunma Sayısı: 1337
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı