"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Elektrik faturalarında indirim kurnazlığı

05 Ocak 2019, Cumartesi 20:14
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu, konut kullanıcılarının elektrik faturalarında yüzde 10 indirime gidilirken, dağıtım bedelleri artırılarak şirketlerin kârını koruyacak düzenleme yapıldığını açıkladı.

EMO, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın elektrik faturalarında yüzde 10 indirim yapılması kararının ardında dağıtım şirketlerinin karlarını artıracak hesap oyunları çıktığına dikkat çekti. EMO açıklamasında, “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından açıklanan yeni tarifeye göre konutlar için çıplak enerji bedeli ve perakende hizmet bedelinden oluşan Perakende Enerji Bedeli Ekim 2018’e göre yüzde 19.2 düşürülürken; iletim, dağıtım, kayıp ve kaçak bedelinden oluşan Dağıtım Bedeline yüzde 15.7 zam yapıldı. Ayrıca tüm abone grupları için dağıtım bedelinin artırılmasıyla sanayi, ticarethane, tarımsal sulama ve aydınlatmaya cüzi zam yapılırken, genel aydınlatma bedeli yüzde 5.22 artırıldı” ifadeleri yer aldı.

 

BAKANLIK ŞAŞIRTMADI

Gazete Duvar’ın haberine göre, “Sonuç olarak Bakanlık, vatandaşa ‘müjde’ olarak sunduğu yüzde 10 indirim kararının perde gerisinde, şirketlerin kârını artıracak bir uygulamaya daha imza atmıştır. Dağıtım bedellerine yapılan yüzde 15.7’lik zam doğrudan elektrik dağıtım şirketlerinin kasasına gidecektir. Son birkaç ayda dolar kurundaki düşüş doğrultusunda kamuoyunda fiyatların indirilmesi yönünde oluşan baskıyı karşılamak ve yerel seçimler öncesinde oy toplamak için gidilen bu indirim kararıyla ‘bir taşla iki kuş vurmaya’ çalışan Bakanlık, bizleri yine şaşırtmamıştır.” denildi.

Etiketler: elektrik faturası
Okunma Sayısı: 3968
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı