"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emekli tuğgeneral Tanrıverdi: 27 Mayıs Türk siyasi hayatında silinmez bir kara lekedir

26 Mayıs 2016, Perşembe 14:13
ASSAM Başkanı emekli tuğgeneral Tanrıverdi,1960'taki 27 Mayıs askeri darbesinin Türk siyasi hayatında silinmez bir kara leke olduğunu belirterek, bunun sonraki darbe ve muhtıralara zemin hazırladığını savundu.

Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASSAM) Başkanı emekli tuğgeneral Adnan Tanrıverdi,1960'taki 27 Mayıs askeri darbesinin Türk siyasi hayatında silinmez bir kara leke olduğunu belirterek, bunun sonraki darbe ve muhtıralara zemin hazırladığını savundu.

Başbakan Adnan Menderes ve iki bakanın idamı ile sonuçlanan 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 56 yıl geçti. Aradan geçen zamana karşın darbenin toplumsal ve siyasi hayatta neden olduğu acılar hafızalardaki tazeliğini korudu.

Emekli tuğgeneral Tanrıverdi, yaptığı açıklamada, 27 Mayıs darbesine lise öğrencisi olarak tanıklık ettiğini söyledi.

"27 Mayıs Türk siyasi hayatında silinmez bir kara lekedir" ifadesini kullanan Tanrıverdi, Cumhuriyet tarihinde bir hükümetin ilk kez bu darbe ile devrildiğini, o dönem yaşanan gelişmelerin demokrasiye büyük bir zarar verdiğini dile getirdi.

Tanrıverdi, 27 Mayıs darbesinin sıradan bir siyasi gelişme olmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"27 Mayıs darbesi milli iradenin tecelligahı olan Meclis'e, hükümete ve onların temsil ettiği değerlere yapılan bir darbedir. Demokrasi tarihimizin silinmez kara lekesidir çünkü bu darbe, yapıldığı dönemle sınırlı kalmamış, aynı zamanda 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi, 28 Şubat 1997 postmodern darbesi ile 27 Nisan 2007 e-muhtırasına da zemin hazırlamıştır. Bir başka ifade ile 27 Mayıs diğer darbelerin de anasıdır.” 

Ümran Menderes 27 Mayıs'ı anlattı: ''Helalleşemedik, helalleştirmediler''

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/umran-menderes-27-mayis-i-anlatti-helallesemedik-helallestirmediler_398338

AA

Okunma Sayısı: 3081
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı