"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emine Erdoğan'a hakaret içeren pankarta para cezası verildi

25 Aralık 2014, Perşembe 12:52
Çanakkale'de görülen Gezi Parkı davası sonuçlandı.

Yargılanan 25 sanık hakkında beraat kararı çıkarken iki kişiye ise Emine Erdoğan aleyhine sloganların yazıldığı pankartı taşıdıkları için 7 bin 80'er lira para cezası kesildi.

İstanbul'daki Gezi olaylarına destek için eylem yapan 25 sanığın yargılandığı, Çanakkale 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşması saat 11.00'de başladı. Avukatların ve bazı sanıkların hazır bulunduğu duruşmada, dava karara bağlandı. Duruşmadan sonra açıklama yapan Av. Muharrem Erkek, adaletin tecelli ettiğini belirterek, Gezi'nin bir sivil toplum direnişi olduğunu söyledi. Av. Erkek, "Biz Gezi'yi bir ruh olarak gördük, görmeye de devam edeceğiz. Gezi, bir sivil toplum direnişiydi. Demokrasi ve özgürlük mücadelesiydi ve bugün Gezi eylemleri sebebiyle dava açılan sendika başkanları var, üniversitede hocalarımız var, muhtarlarımız var, öğrenciler var. Kısacası sivil toplum var. Gezi eylemleri sebebiyle açılan dava bugün sonuçlandı. Tüm sanıklar eylemlere katıldıkları gerekçesiyle, eylemleri düzenledikleri gerekçesiyle mahkemeye sunulan iddialardan ayrı ayrı beraat ettiler. Yargının içinde bulunduğu sorunları hepimiz çok çok iyi biliyoruz ama her şeye rağmen bu memlekette yargıçlar var. Geç de olsa adalet tecelli ediyor. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum, keşke bu dava hiç açılmamış olsaydı. Böyle bir iddianame hiç düzenlenmemiş olsaydı, çünkü biz hukukçular olarak şunu çok iyi biliyoruz ki sanık olarak yargılanmak bile başlıbaşına bir cezadır. Yalnızca yargılanan iki kişi, taşıdıkları dövizlerde açık sövme unsuru içerdiği için ceza aldı, para cezası aldılar. Onlar için de hükmün açıklanması geri bırakıldı, ertelendi. Onun dışında tüm sanıklar, tüm suçlamalardan ayrı ayrı beraat ettiler. Bu karar, çok önemli bir karardır. Adalet tecelli etmiştir. Doğru bir karardır. Böyle bir karar alınması sebebiyle mutluyuz." dedi. Açıklamanın ardından sanıklar ve avukatlar, birbirlerine sarılarak sevinçlerini ifade etti.

Okunma Sayısı: 2044
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı