"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan konuştu, inceleme başlatıldı

18 Şubat 2024, Pazar
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Danıstay’ın göreve iade kararı verdiği 387 hakim ve savcı hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır dönüşü Danıştay’ın kararına tepki göstermişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) Danıştay’ın göreve iade kararı verdiği 387 hakim ve savcı hakkında inceleme başlattığını açıkladı.

Tunç, CNN TÜRK’e yaptığı açıklamada, göreve iade kararı verilen 450 isimden 387’si hakkında yeni inceleme başlatıldığını söyledi.

Danıştay 5. Dairesi, Gülen cemaati (‘FETÖ’) ile irtibat ve iltisaklı olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen 450 ismin mesleğe dönmelerine ve tazminat ödenmesine karar vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır ziyareti dönüşünde Danıştay 5. Dairesi’nin ‘FETÖ’ iddiasıyla ihraç edilen 450 hakim ve savcıyı göreve iade kararına tepki gösterirken, Anayasa Mahkemesi’ni de yine hedef almıştı.

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 955
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı