"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erişim engeline tazminat

25 Eylül 2018, Salı 23:15
Anayasa Mahkemesi, Cumhuriyet gazetesinde erişim engeli getirilen bir haberle ilgili ifade ve basın özgürlüğünün ihlal edildiği iddiasıyla yapılan bireysel başvuruyu karara bağladı.

Söz konusu haber Miyase İlknur imzalı, “İşte, Merkez Evler’in Çok Özel Malikleri” başlığıyla yayınlandı. Haberde, inşaatı İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı bir şirket tarafından üstlenilen projeden bazı siyasetçiler ile bürokratların ev satın aldığı ileri sürüldü. Habere göre bu isimlerden biri de mülkiye başmüfettişi iken arsa alımı ile ilgili “soruşturmaya gerek yok” diyerek dosyayı kapatan Vali H.A.C oldu. Vali’nin “coşup” kendisi, annesi ve babası üzerine daire aldığı ifade edildi. Haberde adı geçen vali, haberin gerçeği yansıtmadığı ve kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu iddiasıyla internet içeriğine erişimin engellenmesi talebinde bulundu. Sulh Ceza Hâkimliği de haber içeriğine erişimin engellemesine karar verdi. Bunun üzerine habere erişimin engellenmesi kararının ifade ve basın özgürlüklerini ihlâl ettiğini öne sürülerek AYM’ye başvuru yapıldı. Duvar’ın haberine göre, AYM kararında, “Söz konusu haberin kamu kaynaklarının kullanımı ile ilgili olduğu ve bilgilendirme değerinin yüksek olduğu tartışmasızdır. Haberde bir ilin valisi olan müşteki ile ilgili bazı iddiaların yayımlanmasının kamusal yararı yüksek bir tartışmaya katkı sunduğundan kuşku bulunmamaktadır” denildi.

Etiketler: anayasa mahkemesi
Okunma Sayısı: 1415
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı