"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Esed, Saddam, Kaddafi dönemi gibi tek ses isteniyor''

04 Mart 2016, Cuma 14:09
Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı,Türkiye'nin, basın özgürlüğü konusunda son dönemde çok ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydetti.

Şarklı, “El koyma, kayyım atama gibi tedbirler asıl maksadından maalesef uzaklaştırılarak çok rahat kullanılmakta. Hem Bank Asya olayında, hem Bugün gazetesine el koyma kararlarında bu yaşandı. Bu firmalar işler veya ekonomik anlamda rahat, tiraj anlamında yüksek iken kayyım atamalarıyla ciddi anlamda zarara uğratılmışlardır. Bu bankaya el koyma kararlarında da basına el koyma kararlarında da zararı Türk milleti olarak hepimiz ödeyeceğiz.” dedi. 

Konunun AİHM'den döneceğini düşündüğünü kaydeden Şarklı, “Bunların ciddi anlamda Türkiye'nin önüne maliyet olarak geleceğine, tüm insanların maddi anlamda bundan zarar göreceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE'DE FARKLI KESİMLERİ SUSTURMAYA YÖNELİK ÇABALAR SÖZ KONUSU”

Bunun, işin sadece ekonomik boyutu olduğunu vurgulayan Şarklı, şöyle devam etti: “Türkiye, artık 2016 yılında farklı düşünce ve siyaset anlamında önünü açması gerekirken, maalesef Ortadoğu ülkesi gibi bir durumda. Esed, Kaddafi, Saddam dönemi nasıl tek elden, tek sesten, herkesin aynı şekilde düşünmesine yönelikse, Türkiye'de de farklı kesimleri susturmaya yönelik çabalar söz konusu. Bu yakışmıyor. Türkiye, bir an önce bu tür tartışmaları, kayyım atama, sulh ceza hakimlikleri gibi uygulamaları aşmalı. Uzlaşıyla bir yerlere varmamız lazım. 76 milyon aynı şeyi düşünmek zorunda değil. Bu, insanın da doğanın da mekanın da siyasetin de ekonominin de temeline aykırı şeyler.”

Okunma Sayısı: 972
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı