"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Feyzi Halıcı vefat etti

10 Ekim 2017, Salı 16:23
Mevlana’yı Anma Törenleri, Âşıklar Bayramı, Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışmalarının düzenleyicisi, Konya Turizm Derneği Başkanı ve Konya Senatörü olarak Konya’ya ve Türkiye kültür ve sanat hayatına ömrünü adayan şair Feyzi Halıcı İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Cenazesi 11 Ekim 2017 Çarşamba günü (yarın) Konya Sultan Selim (Mevlana Türbesi yanı) Camiinde kılınacak öğle namazından sonra Musalla Mezarlığı’nda defnedilecektir.

Bediüzzaman'ı ziyaret etmiş

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Sabri Halıcı'nın oğlu olan Feyzi Halıcı, 1948 yılında babası Sabri Halıcı ile birlikte Said Nursi'yi Emirdağ’daki evinde ziyaret edip elini öpmüş. Feyzi Halıcı ayrıca Bediüzzaman’ı 1960 yılında geldiği Konya’da da ziyaret etmiş ve onu tanıyanlar kervanına katılmış bir isim.

Feyzi Halıcı kimdir?

Feyzi Halıcı, 1924 yılında Konya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünden Yüksek Kimya Mühendisi olarak mezun oldu. 1951'de Konya Gazeteciler Cemiyetini kurdu. 1957'de Türk Dil Kurumu üyesi oldu. 1957 yılında Konya'da aylık olarak çıkarmaya başladığı kültür, sanat, turizm ve folklor dergisi olan Çağrı’yı aralıksız 60 yıl boyunca yayımladı. 1959'da Konya Turizm Derneğini kurdu. 1977'de Konya Kültür ve Turizm Vakfını kurdu. Konya'da ulusal ve uluslararası düzeyde Mevlana törenlerini ve sempozyumları gerçekleştirdi. 1968-1977 yılları arasında Konya Senatörlüğü yaptı. 7 yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı Çağdaş Türk Kültür Eserleri Kurulu üyeliği yaptı. Hayatını Türk kültürüne adayan Feyzi Halıcı, 1954 yılında Konya'da Gül Bayramı, Gül Şöleni, Gül yarışmaları, Güvercin Güzellik yarışmaları, Tarihi Konya Mutfağı, Konya yemekleri konusunda yarışmalar düzenledi. Basın şeref kartı sahibi olan Feyzi Halıcı evli ve 2 çocuk babasıydı.

Haber Merkezi

Etiketler: feyzi halıcı
Okunma Sayısı: 6229
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İsmail ÖNGEL

    15.10.2017 20:22:09

    Allah rahmet eylesin, Mekanı pürnur olsun inşallah... Risale-i Nur'u nurcuları severdi... Merhum Halil Uslu ağabeyle münasebetleri çok iyiydi...

  • HÜSEYİN İLHAN

    10.10.2017 18:24:53

    Allah rahmeti ve mağfireti ile muamele eylesin.Akrabalarına ve dostlarına başsağlığı diliyorum.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı