"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fırat Kalkanı şehitlerini niye kurban verdik?

04 Nisan 2017, Salı
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Fırat Kalkanı Operasyonunun aniden sonlandırılmasında birçok şüpheli ve karanlık noktanın bulunduğunu belirtti.

Bunların aydınlatılmasının Türk Milleti’nin tarihin en kritik kararını alacağı süreçte hayati bir değer taşıdığını vurgulayan Çıray “AKP hükümeti tarafından yetmişten fazla evladımızı şehit verdiğimiz bu operasyonun iki önemli amacı olduğu deklare edilmişti.

Türk Milletinin genel çıkarlarına uygun göründüğünü ve bu nedenle CHP’nin millî bir duruş sergileyerek harekâta destek verdiğini belirten Çıray, “Ancak Türk Milletinin haber alma hakkının baskı altında tutulduğu ve gerçeklerin karartıldığı bir vasatta yürütülen operasyonun gerek yönetim, gerekse mühimmat ve lojistik destek bakımından hiç de amaçlarına yakışır bir şekilde yapılmadığına dair ciddi duyumlar alıyorduk ancak orada savaşan evlâtlarımızın morallerine zarar vermemek için gündeme getirmiyorduk, ama operasyon sonrası bırakın ortadan kaldırılmalarını PYD/YPG’nin siyasi güç kazanmış olmaları sonucunda millet adına sorma hakkımız kullanıyoruz ve soruyoruz: Fırat Kalkanı şehitlerini niye kurban verdik?” diye devam etti. Çıray, bu harekata böyle apar topar son verilmesinin operasyonun sarayın kendi gizli gündemi ve niyetleriyle ilgili olduğuna ilişkin iddiaları adeta kan verdiğinin altını çizdi.

İstanbul – Yeni Asya 

Konuyla ilgili diğer haberler:

Okumak için tıklayınız:

Fırat Kalkanı tartışılıyor

Erdoğan'dan flaş açıklamalar: Yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz

DHA

Okunma Sayısı: 2679
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı