"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ford Otosan işçileri direnişte 11. güne girdi

30 Mayıs 2015, Cumartesi 14:43
Kocaeli'de Ford Otosan işçilerinin ücretlerinin artırılması talebiyle başlattıkları iş bırakma eylemi 11'inci gününe girdi.

Ücretlerin iyileştirilmesi talebiyle 11 gün önce iş bırakma eylemi başlatan Ford Otosan çalışanlarının fabrika yakınındaki parkta bekleyişi sürüyor.

Eylemin ilk günlerinde sıcak hava dolayısıyla zorluk çeken işçiler, şimdi de yağmur nedeniyle sorun yaşıyor. Yağmurdan naylon örtülerle korunan işçiler, en kısa sürede anlaşmanın sağlanmasını istiyor.

İş bırakma eylemi yapan işçilerin sözcülerinden Hakan Cömert, başlattıkları eylemin 11'inci gününe girdiğini belirterek, bugüne kadar cefasını çektiklerini, bundan sonra sefasını sürmek istediklerini söyledi. 

Cömert, şu an morallerin en üst seviyede olduğuna işaret ederek, haklarını alana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini bildirdi.

Fabrika yönetimine taleplerini ilettiklerini anımsatan Cömert, şöyle konuştu:

"Fabrika yönetimiyle bir kere içeride oturuldu, onun dışında genel müdürümüz Haydar bey bir kere buraya geldi. Arkadaşlarımız beklediği cevabı hala alamadılar. Alamadığı için de hala buradalar. Şu an için bir görüşme talebi yok. Büyük ihtimal onlar da değerlendiriyorlardır. Bu olayın artık onlar da biz de çözüme kavuşmasını istiyoruz. En kısa zamanda ortak noktayı bulacağız. Burada çalışan insanların insanların sosyal hayatı yok, çünkü aldıkları maaş belli. Çocuklarına para götürebilmek için ekstra mesai yapmak zorunda kalıyorlar. Bu iyileştirme yapılırsa, belirli bir standardın yine altında kalmış olacaklar ama biraz daha ferahlayacak insanlar. Biz kazanırsak fabrikadan tutun, esnafından tutun herkes kazanacak."

Cömert, az da olsa hala fabrikada çalışmaya devam eden işçilerin olduğunu kaydederek, "Ne istediğini bilmeyen arkadaşlarımız var, buraya gelip insanların aklını karıştırmaya çalışanlar var. Buradaki insanların başka bir amacı veya siyasi bir görüşü yok, sadece ekmek kavgası. Eğer onlar da bir şeyler istiyorsa ki eminim istiyorlardır. Ya baskı altındalar ya da farklı şeyler düşünüyorlar. Onlardan buradaki arkadaşlarını yalnız bırakmamalarını istiyorum" ifadesini kullandı.

Sendikadan hiçbir görüşme talebi gelmediğine dikkati çeken Cömert, başka bir sendikayla görüşmediklerini, şu an için tek hedeflerinin iyileştirmeleri alabilmek olduğunu sözlerine ekledi.

İşçi temsilcileri daha önce fabrika yönetimiyle bir kere masaya oturmuş fakat "taleplerin ekonomik sınırların ötesinde" olduğu gerekçesiyle uzlaşma sağlanamamıştı. Bunun dışında Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, tek başına eylem yapan işçilerin yanına gitmiş, burada yapılan görüşmede de bir sonuç elde edilememişti.

AA

Okunma Sayısı: 2580
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı