"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazeteci Ahmet Altan’a bir soruşturma daha

21 Eylül 2015, Pazartesi 16:55
Gazeteci Ahmet Altan’a Bugün TV’de katıldığı programda 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten açılan soruşturmanın ardından 13 Nisan 2015 tarihinde Grihat internet sitesine verdiği röportaj nedeniyle aynı suçlamayla bir soruşturma daha açıldığı ortaya çıktı.

Gazeteci Ahmet Altan'a açılan ikinci soruşturmayla ilgili Haberdar internet sitesinden Arzu Yılıdız'ın haberinde şu ifadeler yer aldı.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında 13 Nisan 2015’de Grihat internet sitesine “Saraylarda oturabilmek için gencecik çocukları öldürüyorlar” başlığı ile verdiği mülakat nedeniyle Altan hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık söz konusu şikayeti “yetkisizlik” kararı ile İstanbul C.Başsavcılığına gönderdi. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Altan hakkındaki şikayetle ilgili soruşturmayı devraldı.

Erdoğan’ın avukatı tarafından yapılan suç duyurusunda ilginç bir ayrıntı da göze çarptı. Avukat Ahmet Özel, Ahmet Altan’ın röportajının “haber değeri taşımadığını” ileri sürdü. Avukatın neyin haber değeri taşıyıp, neyin taşımadığı konusunda kendisini “otorite” gibi görmesi ve tespitlerde bulunması dikkat çekti.

Gazeteci Yazar Ahmet Altan ile ilgili Erdoğan’ın avukatı tarafından yapılan suç duyurusu dilekçesinde müşteki olarak Erdoğan yer alırken, şu ifadelere yer verildi:

“Şüpheli Ahmet Altan’ın 13.05.2015 tarihinde grihat.com isimli internet sitesine verdiği ve “Saraylarda oturabilmek için gencecik çocukları öldürüyorlar” başlığı ile verilen haber niteliği taşımayan röportajında suçlama kastıyla Cumhurbaşkanına hakaret edilerek, müvekkilimin kişilik haklarına açıkça saldırı gerçekleşmiştir. Müvekkilime karşı baştan sona hakaret dolu ifadelerde bulunarak, toplum içerisinde yanlış kanılar oluşturulmaya çalışılmakta bu şekilde hakaret edilerek TCK 299’da bulunan “Cumhurbaşkanına hakaret” suçu açıkça işlenmiştir.

Ahmet Altan: “Saraylarda oturabilmek için gencecik çocukları öldürüyorlar”. Ahmet Altan Grihat’a konuştu: “Saraylarda oturabilmek için gencecik çocukları öldürüyorlar. Ordu destekli diktatörlük anlayışına karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor.

Gazeteci Yazar Ahmet Altan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimle başkan olmayacağını gördükçe orduya yanaştığını belirtti. Altan, “Son Ağrı olayında gördüğümüz gibi orduyu öne sürerek, çatışmaları hızlandırmaya, HDP’yi bölgede geriletmeye uğraşıyorlar. Kan döküyorlar. Çok önemsediklerini söyledikleri “barış sürecini” kendi elleriyle kana buluyorlar. Barış umurlarında değil çünkü” dedi.”

Altan'ın röportajda kullandığı bu sözler alıntılanarak, hakkında dava açılması talep edildi."

Okunma Sayısı: 2038
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı