"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gençler Eyüp Sultan'da düzenlenen törenle askere uğurlandı

07 Mayıs 2015, Perşembe 16:25
Vatani görevini yapacak 80 genç, Eyüp Sultan'da düzenlenen törenle askere uğurlandı.

Asker adayları, Eyüp Sultan Meydanı'nda mehter takımının seslendirdiği marşlarla karşılandı.

Törende konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, 80 genci vatan hizmeti için dualarla uğurladıklarını belirterek, "Bizler yavrularımızı böyle törenlerle kınalayarak gönderiyoruz ki hayırlı vazifeler yapsınlar, kutsal görevlerini sağlıklı yapsınlar ve sağlıklı dönsünler" ifadelerini kullandı.  

Türkiye'nin çeşitli badirelerden geçtiğini kaydeden Aydın, şöyle devam etti: 

"Son yıllarda çok daha iyi noktalardayız. Bir yavrumuz askere gittiğinde hemen sorardık nereye düştüğünü. O soru, gizliden gizliye bildiğimiz ama açıklayamadığımız korkunun, endişenin dışa vurumuydu. Terör belasıyla karşılaşırsa, Doğu'ya düştüyse endişesiydi onlar. Son birkaç yıldır bu endişeleri yaşamadan yavrularımızı gönül rahatlığıyla gönderiyoruz. Bundan dolayı çok müsterihiz. Çakı gibi asker olacak bu yavrularımıza hayırlı olsun."

Gençlerin annelerinden Sevim Özkan, böyle bir törenin düzenlenmesinden dolayı çok sevinçli olduğunu kaydederek, daha önce de iki evladını askere gönderdiğini söyledi.  

Vatani görevini Bilecik'te yapacak Yiğit Canveren de çok heyecanlı olduğunu ve böyle bir etkinliğe katıldığı için gurur duyduğunu ifade etti.  

Isparta'ya piyade komando olarak gidecek Muhammed Emin de Bulgar göçmeni olduğunu dile getirdi. Emin, daha önce bu tür bir törene katılan arkadaşının endişelerinden kurtulduğunu anlattı.   

Belediye Başkanı Aydın'ın 95/2 tertip asker adaylarının avuçlarına kına yakmasının ardından topluca dua edildi. 

AA

Etiketler: eyüp sultan, asker
Okunma Sayısı: 1488
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı