"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gergerlioğlu: Haklıyız o yüzden güçlüyüz

18 Mart 2021, Perşembe 21:04
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili, "Kamuoyu vicdanı bu yapılanın çok büyük bir haksızlık, hukuksuzluk olduğunu görüyor. Bundan dolayı içimiz çok rahat" dedi.

TBMM Genel Kurulunda dün okunan tezkerenin ardından meclis binasındaki HDP toplantı odasında "Adalet Nöbeti" başlatan Gergerlioğlu, direnişin büyüyerek devam edeceğini vurguladı.

Euronews'e konuşan Gergerlioğlu, "Adalet Nöbeti"nde ziyaretçilerinin kendisini yalnız bırakmadığını ve çok farklı kesimlerden destek aldığını söyledi, "Moralimiz ve motivasyonumuz yerinde çünkü haklıyız, o yüzden de güçlüyüz" ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, "Dün saat 14.00'ten beri Genel Kuruldaydık, 19.30'a kadar Genel Kurulu terk etmedik. Ardından kendi isteğimizle HDP toplantı odamıza geçtik. Ben orada geceledim, orada sabahladım. Arkadaşlarım beni yalnız bırakmıyor. Partimiz bir nöbet listesi yaptı. 10-15 kişi burada, yanımdalar, beni hiç yalnız bırakmıyorlar. Güçlü bir dayanışma içindeyiz" diye konuştu.

'Aksoy'un tepkisi toplumun yansımasıydı'

"Haklıyız ve o yüzden de güçlüyüz" diyen Gergerlioğlu, CHP milletvekilleri İbrahim Kaboğlu, Süleyman Bülbül, Abdüllatif Şener, Kani Beko, Ünal Çeviköz, akademisyen Baskın Oran ve eski milletvekili Ziya Halis'in kendisini ziyaret ettiğini aktardı.

Gergerlioğlu, AK Parti eski milletvekili Abdürrahim Aksoy'un dinleyici locasından "Bu kararı tanımıyorum otokrasidir" şeklindeki tepkisinin toplumun bir yansıması olduğunu ifade etti.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1842
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    18.3.2021 22:54:27

    Geçmişte partileri kapatıldığı için bunu en iyi bilenler olması gerekenler ne acı ki ırkçı,faşist ve bölücü partinin,hakkında toplumun ekseriyetinin dış güçlerin adamı,piyonu,ajanı olduğuna hemfikir olan batı-Doğu,nun yörüngesinde icraatını yapanalrın ne acıki aldıkları oylara ihanet ettikleri aşikar görülüyor. Şahsen ben buna şaşırmıyorum.Zira müslüman şehit vatandaşnı katile satanların,israflarından dolayı ucube barış ile halkını dolandıranalrdan ne bekliyoruzki.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı