"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güleçyüz: Bediüzzaman demokrasiyi tarif ederken en başa adaleti koydu

01 Haziran 2017, Perşembe 00:30
Toplumun farklı kesimlerinden bazı siyasiler, aydınlar, yazarlar, hukukçular bir araya gelerek DEMOKRASİ VE HUKUK için “Yan yanayız, bir aradayız” çağrısı yaptı. 1000 kişinin imzaladığı metin İstanbul’da açıklandı.

OHAL'in kalkması, hukuk ve adalet güvenliğinin sağlanması çağrısı yapılan ''Yan Yanayız, Bir Aradayız'' bildirisine imza desteği hızla artıyor.

Farklı siyasî parti, ideolojik aidiyet, din, inanç, mezhep ve milliyet mensubu bazı kişiler, ortak paydada buluşmak ve güçlerini birleştirmek için topladıkları bin imzanın duyurusunu yapmak üzere bir araya geldi.

Devamını okumak için tıklayınız:

Hukuk ve demokrasi için bir aradayız

Konuşmasına “Peygamberimizin bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum; ‘Hepiniz Adem’in çocuklarısınız.’ İnsanız, insanlıktan daha büyük bir ortaklık olabilir mi?” diyerek başlayan Güleçyüz, sözlerini Said Nursi’den güncel mesajlar taşıyan ifadeler aktararak sürdürdü.

Bediüzzaman’ın meşrutiyeti, yani demokrasiyi tarif ederken “Meşveret, adalet ve kanunda inhisar-ı kuvvettir” dediğini söyleyen Güleçyüz, “En başa adaleti koyuyor” ifadesini kullandı. Güleçyüz, Said Nursî’nin masumların hukukuna vurgu yapan sözlerinden de örnekler aktardı.

Etiketler: kazım güleçyüz
Okunma Sayısı: 3349
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    1.6.2017 12:02:44

    Günümüzde imtihanımız din kardeşlerimizle.Ne acı ve hazindirki iktidarın ve yandaşlarının yıllardır açlıklarını,hırslarını zevkü sefaya düşerek,madddileşip hak-hukuk bilmeden yanlışlara düştüğünü gören gözler asıl zalimliği,hayasızlığa sebep olanı göremiyorlar.Yahu gırtlağına kadar günaha batmış,işlediği yanlışlardan dolayı kul hakkına bodoslama dalmış birinden o alil kafadan medet umanında sağlığı problemlidir.Allah tüm ehli imana basiret,feraset ve iman hakikatlarında doğru istikameti nasip etsin.

  • Fatih

    1.6.2017 07:17:00

    Muslumanim diyen ve dindarliktan dem vuran adaletsiz bir iktidar, ve ona hukuku adaleti hatirlatmak icin bir araya gelmis insanlar, iclerinde hristiyan ve belkide ateistim diyen kisiler var, ne kadar aci ve ne buyuk bir tablo, siyasal islamcilarin dustugu hali anlatiyor. goruluyor ki bediuzzaman hazretleri bu cagin ihtiyaci. Bugun Oteki ,sucu bucu diye hor gorulen insanlar , kendini kaf daginda goren kibirli dindarlara ders veriyor. O dindarlarin ! islami temsil iddiasinda olmalari ise buyuk garabet

  • Ali Tam

    1.6.2017 02:19:30

    Istibdadin kökünü adalet keser. Adaletin olmadigi veya izafi adaletin en zayif halinde icraa etmesi ISTIBDATIN, ZULMÜN kuluckasidir. ADL, ismi azamin tecelli mertebesinde HAKK daima galiptir Dolayisiyla hakk'in zahiren zulm karsisinda görülmemesi adaletin tecelli ettirilmemesiyle alakalidir. Bu durumda mazlum ve masumlar birer cani gibi muamele görürler. OHAL araciligiyla adalete hizmet yerine adaletsizlige hizmet ettirilirse hapishanelerin bosluklari mazlum ve masumlarla doldurulur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı