"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gündem mağdurlar

21 Eylül 2016, Çarşamba 00:01
15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası yayınlanan KHK’lar ile görevinden uzaklaştırılan mağdur vatandaşların sayısındaki muamma büyüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1 milyonun üzerinde mağdur olduğunu belirtirken Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli “çok büyük mağduriyet yok, 455 öğretmen göreve iade edildi” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaparak ‘FETÖ’ operasyonlarına ve mağduriyetlere değindi. Mağdurlar için ayrı bir ekip kurduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “FETÖ mağdurları için CHP olarak bir ekip kurduk. Gelip bize başvuru yapabiliyorlar. Bu aslında Saray’da yapılan dörtlü görüşmede gündeme geldi. Liderlere KHK’lardan rahatsızlığımı anlattım ve diğer genel başkanlara da mağdurlar için bir ekip kurulmasını önerdim. Memurları hangi kriterlere göre açığa alıyorsunuz?” dedi.

Kim Adil Öksüz?

15 Temmuz sonrası bir çok karanlık nokta olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Adil Öksüz’ün kaçmasının üzerine neden gidilmiyor? Kim bu Adil Öksüz? Neden yakalanmıyor? Bunu herkesin sorgulaması lâzım” dedi. 

Yargı bağımsızlığı gidiyor

Devletin intikam duygusuyla yönetilemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bank Asya aracılığıyla havale yapan bir özel harekâtçının işine son veriliyor. Tek suçu fazla para alınmasın diye Bank Asya aracılığıyla havale gerçekleştirmesi. Para yatıranları değil, Bank Asya’yı açanları alın. Devlet intikam duygusuyla yönetilemez. Bugün 1 milyonun üzerinde mağdur vardır. Mücadele hukuk içinde olmalı. Cemaatin albayları daha çabuk yükselsin diye diğer albayları emekli etmek için AKP hükümetleri tarafından özel yasa çıkartıldı. Ne istedilerse verdiler. Burada bir güç savaşı vardı. 15 Temmuz FETÖ ile hükümet arasındaki bir güç savaşıdır. 2010 yılında yargı bağımsızlığı gidiyor diyen bendim. Cemaatin okuluna çocuğunu gönderdi diye açığa alınanlar var. Görevden alınanlar var. Ama cemaatin okulundan mezun olan bakan var şu an?” diyerek hükümete seslendi.

Sıfır adaletsizlik nerede?

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, açığa alınan 9 bin 465 öğretmenden 455’nin görevine döndüğünü belirterek açığa alma işlemlerinin tamamlandığını söyledi. Çok fazla mağduriyet olmadığını belirten Canikli, “Temel hedefimiz sıfır adaletsizlik ve haksızlık. Mağduriyet bildirimi, ilgili merkezlere yapılabiliyor. Kamuya yansıdığı gibi çok büyük talepler, itirazlar yok. Mağduriyet ortaya çıkmaması için gayret ediyoruz” dedi.

 

Okunma Sayısı: 5662
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • serdar çelik

    12.10.2016 12:16:41

    diyorlar ki kurunun yanında yaş yanmayacak ...sizce bu inandırıcı mı::? sendika, banka.okul kriter olmaktan çıkmalı yoksa magduriyetler bitmez

  • timur

    21.9.2016 07:37:31

    devletin yasalarıyla kurulan sendika ve bankalar devletin ilgili kurumlarıyla denetleniyor..bu sendikalra üye olanlar bank asyada hesabı olanlar çocuğunu bu okulların kaliteli eğtim veriyor diye bu okullara gönderenler adil yargılama ve ifadelerine baş vurulmadan memurluktan çıkarıldı. evlerini banka kredisiyele alanlar araba kredisiyle alanlar ünüversitede çocuk okutanlar çok zor durumda.cumhurbaşkanımız başbakanımız ve bakanlarımız mağdur olan bu memurların mağduriyetini giderecek adımlar atmalıdır. alt kademesi hizmet olan abdestli namazlı bu memurlar toplumdan dışlanmamalıdır.

  • vedat

    21.9.2016 02:28:03

    Dünyada yalandan ölen yoktur amma öbür tarafta yanan çoktur

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı