"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hain plan, dakikalar kala etkisiz hale getirildi!

20 Temmuz 2016, Çarşamba 11:23
Darbe girişiminde bulunan Muhabere Bölüğü'nde görevli Binbaşı ve Astsubay rütbeli askerlerin polislerin cep telefonu iletişimini kesmek için Gayrettepe'deki Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ne girmeyi planladığı ancak binaya ulaşmaya birkaç dakika kala yakalandığı ortaya çıktı.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle gözaltına alınan askerlerden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gayrettepe yerleşkesinde bulunan rütbeli 36 asker önceki gün sevk edildikleri Çağlayan Adliyesi'nde tutuklanmıştı. Cezaevine gönderilen hainlerin arasında bulunan 1 binbaşı ve 4 astsubayın Muhabere Bölüğü'nde görevli olduğu belirtildi.

HEDEF TÜRK TELEKOM

Teknolojik iletişim alanında uzman olan bu askerlerin darbedeki görevinin polisin aralarındaki cep telefonu iletişimini kesmek olduğu öğrenildi.

Bu amaçla askerlerin darbe girişiminin ilk saatlerinde Gayrettepe'de bulunan Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ne gitmek için yola çıktığı bildirildi. Ancak Mecidiyeköy'e geldiklerinde polis ekibiyle karşılaştılar. Yolları kesildiği için kaçacak yerleri olmayan ve çatışmaktan korkan Binbaşı, yanındaki Astsubay ve erlerle teslim olmak zorunda kaldı.

HAİN PLAN

Türk Telekom binasına ulaşmaya dakikalar kala yakalanan bu kişilerin erleri kullanarak binaya girip bilgisayarlar üzerinden polislerin kullandığı hattı iletişime kapatacağı öne sürüldü. Böylece güvenlik güçlerinin birbiriyle irtibatı kesilecek darbe kolaylıkla yapılmış olacaktı. Ancak polisin uygulaması hain planı etkisiz hale getirdi.

Okunma Sayısı: 1925
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı