"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hakkari Çukurca karayolunda her 5 veya 10 km'de bir mayın döşenmiş

11 Ağustos 2015, Salı 19:02
Hakkari ile Çukurca ilçesi arasında bulunan karayoluna PKK'lı teröristler tarafından her 5 ile 10 kilometrede bir mayın döşendiği öğrenildi.

Terör örgütü Hakkari il merkezi ile Çukurca ilçesi arasında kalan yaklaşık 90 km yolun tamamını mayınlarla döşediği, döşenen mayınları temizlemeye giden güvenlik güçlerine ise saldırdığı yada mayınları patlattığı belirtildi. Güvenlik güçleri hava destekli çalışmayla döşenen mayınları tek tek imha ediyor. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığına bağlı birlikler, teröristlerin saldırılarına ve uzaktan kumandalarla mayınları patlatmalarına rağmen iki gündür bölgede mayın temizleme çalışması yaptığı ancak temizlemenin zaman alacağı bildirildi. 

Çukurca-Hakkari kara yolunda dün sabah saatlerinde PKK'lılar tarafından 7 değişik noktada tuzaklanarak döşenip üzeri kapatılan mayınların, güvenlik güçlerinin bölgede mayın araması yaptığı sırada uzaktan kumanda ile iki tuzağı patlattı. Saldırıda güvenlik güçleri yara almadan kurtuldu. Yapılan çalışmalarda Hakkari-Çukurca arasındaki 89 kilometrelik kara yolunun her 5 ile 10 kilometresinde bir mayın döşendiği tespit edildi.

TERÖRİSTLER İLE ÖĞLEN SAATLERİNDE SICAK TEMAS SAĞLANDI

Çukurca kara yolunun yeniden açılmasının zaman alacağı belirtilirken, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerin desteğiyle mayınlı tuzakların imha edilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Hakkari-Çukurca kara yolu üzerinde bulunun Doğanlı ve Oğul köyleri yakınlarında teröristler ile güvenlik güçleri arasında öğlen saatlerinde sıcak temasın sağlandığı ve çatışmanın yaşandığı belirtildi. 

Öte yandan halen kapalı olan Çukurca kara yolunun yeniden ulaşıma açılması için havadan ve karadan operasyon başlatılarak mayınların bir an önce temizlenmesi için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

Okunma Sayısı: 2726
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Zübeyir

    12.8.2015 10:35:39

    Bunları döşerlerken hükümet armut mu topluyordu? PKK'nın hazırlandığını bilmiyorlar mıydı, yoksa bilip de umursamıyorlar mıydı?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı