"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Halk hendekleri tasvip etmiyor

14 Ocak 2016, Perşembe
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Nureddin Kasap, "HDP’nin yüzde 90 oy aldığı bir ilçede halkın, esnafın yüzde 90’ı hendekleri tasvip etmiyor. Halkın destek vermediği hiçbir oluşumun başarıya ulaşma şansı yok " dedi.

Kasap, dernek binasında yatırım talepleri ile ilgili toplantıda yaptığı konuşmada, terör olayları nedeniyle üyelerinin işten çıkardığı personel sayısının bin civarında olduğunu söyledi.

HDP'nin seçim döneminde vadettiği politikalara uymadığını aktaran Kasap, şöyle konuştu:

"Son dönemde Rusya ve İran başta olmak üzere hangi ülke Türkiye ile bir sorun yaşasa PKK'yı kullanıyor. Bu ülkeler, Türkiye ile sorunlarını hallettikleri an PKK’yı yalnız bırakacaklardır. 7 Haziran seçimlerinde tarihin en önemli fırsatını yakalayan HDP, barış ve Türkiyelileşme politikasını devam ettirseydi ana muhalefet partisi olmaya giderdi. Maalesef siyaset zemininden şiddet zeminine çok hızlı bir dönüşü oldu."

Bölgenin 1990’lardaki terör senaryosunun farklı versiyonu ile karşı karşıya kaldığını vurgulayan Kasap, "1990'larda devletin zulmüne maruz kalan halk, 2015'te ise PKK zulmüne maruz kaldı. O dönem Türk milliyetçiliği vardı şu anda ise Kürt milliyetçiliği var" ifadesini kullandı.

Nusaybin'deki esnafla dün bir araya geldiğini ve oradaki hendekleri gördüğünü dile getiren Kasap, şöyle devam etti:

"HDP’nin yüzde 90 oy aldığı bir ilçede halkın, esnafın yüzde 90’ı hendekleri tasvip etmiyor. Halkın destek vermediği hiçbir oluşumun başarıya ulaşma şansı yok. Burada bu işi yapanlara seslenmek istiyorum; bir anket yaparlarsa gerçekleri daha iyi göreceklerdir."

AA

Etiketler: mardin, nusaybin, hendek
Okunma Sayısı: 1694
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı