"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Halkın yüzde 70'i adil yargılama yapılmadığına inanıyor

03 Kasım 2015, Salı 16:09
Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, genel seçimi değerlendirdi ve yeni hükümetten beklentilerini açıkladı.

26. dönem milletvekili seçiminden iktidarın da, muhalefetinde üzerine düşeni alması gerektiğini belirten Doğruyol, “Seçim sonuçlarının devletimize, milletimize hayırlı olması temennisiyle sözlerimize başlıyorum. Seçim sonuçlarına göre iktidarıyla, muhalefetiyle dört siyasi parti, TBMM çatısı altında ülkemizi yönetmek için 78 milyon vatandaşımızdan yetki almıştır. İzmirimiz'den TBMM’ye giden 26 vekil, Meclis çatısı altında görev yapacak olup ilimizi en iyi şekilde temsil etmelerini temenni ediyoruz. Tüm İzmir milletvekillerimizden, İzmirimiz'e yatırım yapılması konusunda gayret sarf etmelerini bekliyoruz.” dedi.

'KOMŞULARIMIZDA YAŞANAN SAVAŞ ORTAMININ FATURASI, DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE ÇIKMAKTADIR'

Komşu ülkelerdeki sıkıntıların faturasının Türkiye'ye kesildiğini belirten Doğruyol, "Her şeyden önce dünyada ve bölgemizde yaşanan savaş, göç ve karmaşa, bizleri tedirgin etmektedir. Komşularımızda yaşanan savaş ortamının faturası, devletimize ve milletimize çıkmaktadır. Vatandaşlarımız, siyasi tercihlerini ortaya koymuşlardır. Bu aşamadan sonra kim hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, 78 milyon vatandaşımızın birlik, beraberlik ve hoşgörüye ihtiyacı vardır ancak bazı yazılı, görsel basın ve sosyal paylaşım sitelerinden takip edebildiğimiz kadarıyla bazı siyasi parti taraftarlarının birbirine karşı olan olumsuz yaklaşımları, bizleri tedirgin etmektedir. Bu aşamadan sonra bizlerin ayrışmaya değil, kaynaşmaya, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı vardır." dedi.

'YANDAŞ ATAMALARI YENİ HÜKÜMET DÖNEMİNDE GÖRMEK İSTEMİYORUZ'

Kamu çalışanları olarak 26. dönemde seçilen vekillerden bireysel çıkarlardan uzak, devletin ve milletin çıkarlarını koruması doğrultusunda hizmet etmesini beklediklerini aktaran Doğruyol, “Bizim milletimizin, 14 Mayıs 1950’de Demokrat Parti'nin seçimi kazanması ve on yıllık iktidarı döneminde yaşanan DP-CHP kutuplaşması benzeri bir kutuplaşmaya, ardından gelen sol sağ çatışmalarına, oluşturulmak istenen Alevi Sünni, laik antilaik, Türk Kürt vb. ayrıştırma, ötekileştirme, çatıştırma ve karmaşa yaratma politikalarına tahammülü kalmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğü içerisinde yer alan her siyasi görüş ve oy veren her vatandaşımız, bizim başımızın tacıdır. Kamu çalışanları ve Türkiye Kamu Sen mensupları olarak, yeni kurulacak hükümet yetkililerinden beklentilerimiz odur ki ülkemizde 30 bin cana malolmuş terör örgütüyle, terörle müzakere dönemlerinin tekrar yaşanmamasını, sözde âkil adamları, teröristlerin ayakları altına serilen kırmızı halıları, sendikalar arasında yapılan ayrımı, bir sendika vasıtasıyla kamu kurumlarında yapılan ötekileştirmeleri, liyakatsiz ve yandaş atamaları, yeni hükümet döneminde tekrar görmek, tekrar yaşamak istemiyoruz.“ diye konuştu.

'VATANDAŞLARIN YÜZDE 70’İ ADİL YARGILAMA YAPILMADIĞINA İNANIYOR'

Anketlere göre vatandaşların yargıya güveninin sarsıldığı belirten Doğruyol, “Yapılan anketlere göre vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 70’inin, adil yargılamanın olmadığını ifade etmesi oldukça önemlidir. Yeni dönemde adalete, yargıya olan güvenin yeniden tesis edilmesi vazgeçilmezdir, elzemdir. Ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Kamu Sen olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birlik ve bütünlüğü içerisinde olan her siyasi partiye, aldıkları oya, oy veren vatandaşlarımıza ve demokrasiye saygılıyız.“ dedi.

Okunma Sayısı: 1975
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı