"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hem adalet olsun, hem buzdolabı dolsun

02 Mart 2019, Cumartesi
ADALET BAKANI “YALNIZ ADALET HUZUR GETİRİR” DERKEN, TARIM BAKANI, “BUZDOLABI BOŞSA HERŞEY BOŞTUR” DİYE KONUŞTU.

Gül: Yalnızca adalet, huzur getirir 

2019 yılının yargıya güven yılı olmasını hedeflediklerini söyleyen Adalet Bakanı Gül, “Bu konuda önemli mesafeler aldık. Ne olursa olsun insanımızın adalete yaslanması gerektiğini bilmesi gerekir. Yalnızca adalet huzur getirir” dedi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Best FM’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı. Yargı Reformu Strateji Belgesini hakkında bilgi veren Gül, yargı reformuna çok önem verdiklerini, ‘yargıya güven nasıl duyulurun’ üzerinde durduklarını ifade etti. Üçüncü olacak bu çalışmanın 5 yıllık bir süreye yayılacağını belirten Gül, şunları söyledi; “Herkesin ihtiyacı adalettir. İnsanlar aç kalır, susuz kalır ancak adaletsiz kalamaz. Yeni dönemde hangi hususlarda eksiklik var, işte bunları ortaya koyacağız. Devletin temeli adalet, adaletin temeli ise hukuktur.” Adalete güven konusunun önemine işaret eden Gül, “Özellikle biz, 2019’un yargıya güven yılı olmasını hedefliyoruz.

Adalet Bakanı Gül

Bu konuda önemli mesafeler aldık. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Bunları görerek çözeceğiz. Ancak ne olursa olsun insanımızın, adalete yaslanması gerektiğini bilmesi gerekir. Zengin olsun, fakir olsun, herkesin adalete ihtiyacı vardır. Statü, para huzur getirmez. Yalnızca adalet huzur getirir” diye konuştu. 

Dolap boşsa her şey boş

Düzce’de Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Bakan Bekir Pakdemirli, tarımın savunma sanayisinden daha önemli olduğuna işaret edrek, “Uçaklarınız, roketleriniz olabilir, teknolojiniz çok yüksek olabilir, ama buzdolabı boşsa bunların hepsi boştur. O yüzden buzdolabının mutlaka dolu olması lâzım.” değerlendirmesinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

Bazı televizyon kanallarında Türkiye’nin tarımda kötü durumda olduğunun gösterildiğini anlatan Pakdemirli, “Avrupa’da tarımsal hasılada birinciyiz, dünyada tarımsal hasılada yedinciyiz, ama toprak kaynaklarımıza baktığımız zaman, yani bir tarlamız var, orada da 17’nciyiz. Komşularımıza, tüm dünyadaki sıralamaya göre 17’nciyiz. 17. olmamıza rağmen 7. sıraya gelmişiz. Bu bir başarı mıdır? Başarıdır. Bu başarı kimin başarısı, bu başarı devletin başarısı değil, bu başarı sizlerin başarısıdır” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 3591
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı