"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hissizleşiyoruz

09 Ekim 2017, Pazartesi 17:30
İslam dünyasında birçok kriz yaşandığını belirten Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, insan ölümlerinin artık normal gelmeye başladığını ifade ederek bu konuda Müslümanların reaksiyon gösteremediğine dikkat çekti.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, “Son yıllarda İslam dünyasının kalbi olan Mekke, Medine ve Beytü’l Makdis gibi önemli şehirlerde birçok ciddi krizler ve problemler ortaya çıktı. Her gün insanlar ölüyor. Ama Müslüman ümmeti aksiyon alamadı. Her akşam televizyonlara ve haberlere bakıyoruz. Günden güne bu görüntüler normalleşmeye başlıyor ve bizler hislerimizi ve gerçek inançlarımızı kaybediyoruz.” dedi. Üniversitenin Halkalı’daki kampüsünde İslam ve Küresel İlişkiler Merkezi (CIGA) tarafından düzenlenen Uluslararası İslam Dünyası Sempozyumu’nun açılış oturumunda konuşan Bulut, “Yeni Bir Paradigma Oluşturmak ve Modern Problemleri Analiz Etmek” başlıklı sempozyumun “İslam Ümmeti: Kavramı Yeniden İncelemek ve Yeni Bir Paradigma Geliştirmek” oturumuna katıldı. Günümüz İslam dünyasının sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bulut, İslam dünyası gibi önemli konuların tartışılıyor olmasından gururlu olduğunu dile getirdi. Bulut, İslam coğrafyasında yaşayanların sorumluluklarının çok fazla olmasına karşın harekete geçilmediğine dikkat çekerek, sempozyumda bu konuda neler yapılması gerektiğinin tartışılacağını söyledi.

KAPİTALİST SİSTEM HAKİM OLDU

Söz konusu coğrafyanın insan varlığının başlangıcından beri çok önemli olduğuna vurgu yapan Bulut, “Bu bölge, 16. yüzyılın başlarında Akdeniz Bölgesi, dünya ekonomisinin, bilimin, teknolojinin ve politik konuların merkeziydi. Bu yüzyıla kadar geçen sürede bu durum Avrupa ve Atlantik’in diğer bölümlerine doğru kaydı. 16. yüzyılın başlarından sonra dünyada yeni bir sistem kuruldu ve insanlık ilk kez bu yeni sistemle karşı karşıya kaldı. Yeni paradigmalarla karşı karşıya kaldık. Ekonomiden diğer perspektiflere kadar birçok farklı açılarla karşı karşıya kalındı. Bu sistem daha sonra Afrika, Asya ve Amerika’ya kadar yayıldı ve günden güne her alana yayıldı. Günden güne, yıldan yıla onlar dünyadaki bütün üretim kaynaklarının kontrolünü ele geçirdiler. Osmanlı İmparatorluğu’nda hariç, kapitalist sistem tüm dünyada hakim oldu.” ifadelerini kullandı. Etkinliği düzenleyen, destekleyen ve sponsor olanlara teşekkür eden Bulut, konferansın çok kritik günlerde gerçekleştiridiğini sözlerine ekledi.

***

Okumak için tıklayınız:

Eski Malezya Başbakanı: Adaletten uzaklaştık kaybettik

Bediüzzaman: Din ilimleri ile fen ilimleri imtizâc ettirilmeli

Bir medeniyet projesi: Medresetüzzehra

Medresetüzzehra, aklın nuru ile vicdanın ziyasını birleştirmiştir

Medresetü’z Zehra dünyanın en büyük eğitim projesidir

Medresetü’z Zehra, medreseden ziyade bir ruhtur

 

AA

Etiketler: mehmet bulut
Okunma Sayısı: 3176
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı