"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hrant'ın arkadaşları: Taş yerinden oynadı

30 Ekim 2014, Perşembe 11:04
Hrant Dink cinayeti duruşması öncesinde açıklama yapan ‘Hrant’ın arkadaşları’ adlı grup, olaya ilişkin kamu görevlilerinin yargılanmalarının önünün açılmasını ‘taş yerinden oynadı’ diye nitelendirdi.

Hukukun kendi haline bırakılması durumunda ‘yargılansınlar’ kararını verdiğini belirten grup, devletin kendi adamlarını hakim önüne çıkarmamak için elinden geleni yaptığını savundu. 

Dink duruşması öncesinde ‘Hrant’ın arkadaşları’ adlı grup adliye önünde eylem yaptı. Pankart açan ve çeşitli sloganlar atan grup basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan Yetvart Danzikyan, 8 yıl geçtikten sonra bazı kamu görevlilerinin yargılanmasının önünün açıldığını hatırlatarak ‘taş yerinden oynadı’ dedi. 

Danzikyan, “Ne kadar anlamlı değil mi? Hukuki süreç doğal akışına bırakıldığında ‘yargılansınlar’ sonucuna gidiyor. Ama bir el ısrarla ‘yargılanmasınlar’ diyor. Devlet tendi adamlarını hakim önüne çıkarmamak için elinden geleni yapıyor. Bu dava bize öyle şeyler öğretiyorki. Bu davalarda hep varlığını hissettiğimiz o görünmez el işte burada, Hrant Dink cinayeti davasında somut biçimde görüyoruz. Nerelere, nasıl uzandığını gözlerimizle takip edebiliyoruz.” dedi.

Cinayetle ilgili dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Vali Yardımcısı Erol Güngör ve İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ile 6 polis memurunun yargılanmasının önünün açıldığını hatırlatan Danzikyan, “Artık biraz umutla bakmalı mıyız davanın geleceğine? Ya da umut bu dava için uygun bir kelime mi? Bilemiyoruz. Ancak şunu biliyoruz, 8 yıllık mücadelenin ardından taş yerinden oynadı. Kamu görevlilerinin hakim karşısına çıkması için bir imkan doğdu.” diye konuştu. 

Grup, açıklamanın ardından bir süre daha slogan atarak dağıldı. 

(Cihan)

Okunma Sayısı: 1340
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı