"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hristiyanlar'dan Ramazan Bayramı tebriği

16 Temmuz 2015, Perşembe 10:30
Hatay’ın İskenderun İlçesinde Hristiyanlar kilise duvarına astıkları pankartla Müslümanların Ramazan Bayramını kutladı.

Şehrin en işlek caddesi olan Şehit Pamir Caddesi üzerindeki Ortodoks kilisesinin ön cephesine Ramazan ayının hemen başında, “Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlarız” şeklinde pankart asan Hristiyanlar, Arefe günü de “Tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını Kutlarız” şeklinde pankart astı. 

İskenderun ve çevresinde yüzyıllardır Müslümanlarla Hristiyanların birlikte barış ve huzur içerisinde yaşadıklarına vurgu yapan, Ortodoks Kilisesi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Can Teymur, “Şehrimizde düzenlenen protokol bayramlaşmalarına da kilise yönetimi olarak katılıyoruz. Bu birlik ve beraberliğin, barış ve hoşgörünün bölgemizde devem etmesini, Suriye’de yaşanan iç savaşın da bir an önce bitmesini temenni ediyoruz” dedi. 

İskenderun’daki kilise duvarındaki pankartı gören Ümit Sıkar adlı vatandaş ise, “Pankarttan etkilendim, Hristiyan vatandaşlarımızın böylesine bir incelik göstermesi çok önemli. Ramazan ayı içerisinde iki kez pankart asarak, 'İslam aleminin Ramazan ayını ve Ramazan Bayramını kutlarız' şeklinde pankart asmaları hoşgörü kentinde çok nazik bir davranış” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 6517
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı