"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HÜDA-PAR Başkanı: Çözüm sürecini yöneten hükümet de sorumludur

12 Haziran 2015, Cuma 16:19
Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu vefat eden Yeni İhya-Der Başkan Yardımcısı Aytaç Baran için Ankara Hacı Bayram Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Baran’a sıkılan kurşunun, bölgenin geleceğine sıkıldığını belirten HÜDA-PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, çözüm sürecinin yanlış yürütülmesinin olaylarda etkili olduğunu savundu. 

Hür Dava Partisi'ne (HÜDAPAR) yakınlığıyla bilinen Yeni İhya-Der Başkan Yardımcısı Aytaç Baran için Hacı Bayram Veli Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza katılan kalabalık grup, ‘Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin bilakis onlar diridirler. Lakin siz anlayamazsınız’, ‘Ey kandan beslenenler, Aytaç ve Berkin ölmesin’ dövizleri açtı. Grup, ayrıca ‘Zalimler için yaşasın cehennem’ sloganları attı. 

Cenaze namazının ardından HÜDA-PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, Diyarbakır’da katledilen Aytaç Baran’ın herhangi bir sivil toplum kuruluşunun sıradan bir başkanı veya bireyi olmadığını söyledi. Kurşunların sadece Aytaç Baran olduğu için ona sıkılmadığını belirten Yılmaz, Baran’ın herhangi biri olduğu için hedef seçilmediğini aktardı. Yılmaz, “Diyarbakır’da bu kardeşimize sıkılan kurşunlar, İslam ümmetinin bir ferdine sıkılmıştır. İslam’ın ümmet bilincine sıkılmıştır. Bizim, sizin, kardeşliğine sıkılmıştır. Bunu böyle bilin. Bölgenin geleceğine sıkılmıştır. Ve katledilen İslami bilinçtir. Halkımızın geleceğidir.” dedi. 

2006 yılından bu yana bölgede yaşayan ve ümmet bilinci taşıyan insanlara yönelik saldırılar yapıldığını kaydeden Yılmaz, Baran’ın katledilmesinin ilk olmadığı gibi son da olmayacağa benzediğini vurguladı. Kendinden başkasına tahammülü olmayan bu zihniyet mensuplarının, eğer güçlü bir tepki olmaz ve güçlü bir şekilde kınanmazsa durmayacaklarını iddia etti. 

“ÇÖZÜM SÜRECİNİ YÖNETEN HÜKÜMET DE SORUMLUDUR”

“Bu katillere katil demeyenlerin, bu katillerin canavarlaşmasına, bu katillerin bu hale gelmesine sessiz kalanların, her ne sebeple olursa olsun görmezden gelenlerin de payı ve rolü vardır.” diyen Yılmaz, son bir yıl içinde, özellikle çözüm süreciyle birlikte meydana gelen saldırılarda sürecin yanlış yürütülmesinin payının olduğunu savundu. Yılmaz, “Sürecin başında olan hükümet yetkililerinin yanlış bir şekilde değerlendirmesiyle bu katilleri bir canavara dönüştürmesiyle bu olaylar meydana gelmiştir. Bu nedenle çözüm sürecini yöneten hükümet yetkilileri de bu noktada sorumludur. Son iki yıldır sivillere yönelik saldırılarda, yüzde 100 değil, yüzde 300-500 artış vardır. Ve bunu görmezden gelip, yanlış politikalarla bölgeyi bu katillere teslim eden ve onlara alan hâkimiyeti sağlayan hükümette, sürecin başındakiler de bu yanlıştan vazgeçmelidir. Bu kardeşlerimizin öldürülmesinde pay sahibi olmak istemiyorlarsa; bu yanlış süreci doğru bir zemine oturtmalıdırlar.” diye konuştu. 

Konuşmasına sağduyu mesajlarıyla devam eden Yılmaz, “Bizler bu toplumun selameti halkımızın selameti için gençlerimizin ölmemesi için her zaman sağduyulu davranmaya devam edeceğiz. Barıştan adaletten yana olacağız. Ama zalime zalim demekten, katile katil demekten de asla geri durmayacağız.” dedi. 

Okunma Sayısı: 2967
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı