"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HÜDAPAR'lıların evlerine çarpı işareti atıldı

02 Ocak 2015, Cuma 17:22
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde HÜDAPAR il yönetim kurulu üyeleri ve gönüllülerin evlerinin, ‘IŞİD’ yazıları ve çarpı işaretleri ile işaretlendiğini iddia ederek, tepki gösterdi.

HÜDAPAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, yapılanları provokatör saldırı olarak niteleyerek, tehditlere boyun eğmeyeceklerini söyledi. Yazıyı yazanlara seslenen Yalçın, "Provokatör saldırılardan vazgeçin" çağrısı yaptı. Yalçın, hükümeti de görevini yerine getirmeye davet etti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde HÜDAPAR ve PKK arasında yaşanan çatışmalar bölgede tedirginliği artırıyor. HDP ve HÜDAPAR’a yakın STK’ların sağduyu çağrıları devam ederken Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Sığırcık köyünde HÜDAPAR’lıların evine provokatör saldırılar gerçekleştiği öne sürüldü. Köyde 5 evin duvarına IŞİD aleyhine yazılar yazıldı, çarpı işaretleri konuldu. Duvarlarda ‘IŞİD’, ‘BDP’, ‘Kürdistan’, ‘IŞİD’e hayır’, ‘Yeter IŞİD’ şeklinde yazılar ve çarpı işaretleri ile işaretlendi. Bu yazılar köy halkını tedirgin etti. 

Evine yazı yazılan Mehmet Kışlar, yazıları tehdit olarak gördüklerini ifade etti. Kışlar, "Devletin acilen bu failleri bulması lazım. Eğer devlet bunu bulmazsa halk bulmak durumunda kalacaktır." dedi. PKK’ye yakın kesimlerin bu yazıları yazdığını ileri süren Kışlar, bir ay önce tehdit edildiğini de aktardı. 

HÜDAPAR Bozova İlçe Başkanı Mustafa Bayram, üyelerinin evine yazılan yazıyı tevafuk olarak görmediklerini söyledi. Bayram, HDP’lilerin HÜDAPAR’ı IŞİD ile bağdaştırmaya çalıştığını iddia ederek, PKK’nın kendilerini hazmedemediğini belirtti. Bayram, devletin üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesini istedi. 

'ÖNLEM ALINMAZSA BENZER OLAYLAR YAŞANABİLİR'

Konu ile ilgili HÜDAPAR Şanlıurfa Başkanı Lokman Yalçın da açıklama yaparak yapılanlara tepki gösterdi. Yapılanların üzüntü verici olduğunu dile getiren Yalçın, bunun provokasyon olduğunu kaydetti. Yalçın , şöyle konuştu: "Gönüllülerimizin evlerini işaretleyerek bir baskı ve korku oluşturmaya çalışan PKK, HDP ve türevleri bilmeli ki bu yol yol değildir. Bu Kürtlere büyük ihanettir. HÜDAPAR’ı sindirebileceğinizi zannediyorsanız vazgeçin, başarıya ulaşmanız mümkün değildir."

Yalçın, bu saldırılarla HÜDAPAR’a olan desteğin kat kat arttığını ifade etti. PKK’yı kendi ayağına kurşun sıkmakla eleştiren Yalçın, hükümete de şu şekilde seslendi: "Devlete, hükümet yetkililerine şunu söylüyoruz: Bu provokatif eylemlerin, saldırganlığın artmaması için üzerine düşen sorumluluğu yapmalıdır. İş işten geçtikten sonra, insanlar katledildikten sonra, binlerce işyeri talan edildikten sonra müdahale etmenizin herhangi bir anlamı yoktur."

Faillerin bulunmaması durumunda Cizre’ye benzer olayların yaşanabileceği uyarısında bulunan Yalçın, "Sığırcık köyünde parti üyelerimizin evlerinin işaretlenmesi mutlak suretle failleri bulunmaz ve üzerine gidilmezse ikinci Cizre olayı yaşayabiliriz. Bunu il başkanı olarak hükümeti uyarıyorum. Gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söylüyorum. Biz bu güne kadar sabrettik, devam ediyoruz. Tüm saldırı ve tahammülsüzlüklerine rağmen ve aylar öncesinden oluşturdukları algılara rağmen sabrediyoruz. Toplumun huzuru, selameti için, Kürt halkını birbirine düşürmeye çalışanların oyunlarını boşa çıkarma adına sağduyulu davranmaya devam ediyoruz. Fakat parti üyelerimize yönelik saldırı yapılırsa, nefsi müdafaa hakları vardır ve bunu sonuna kadar yapacaklardır." açıklamasında bulundu.

Etiketler: hüdapar, hdp, pkk, ışid, işaret
Okunma Sayısı: 1645
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı