"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukuksuzluklar yapanların aleyhine sonuçlanacaktır

04 Mart 2016, Cuma 14:59
AKP’nin kurucularından eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Zaman’a kayyım atanması yönündeki iddiaların bile Türkiye’nin demokrasisine büyük zararlar vereceğini söyledi.

Basının susturulmasının düşünülmesinin bile fevkalade yanlış bir davranış olduğunu dile getiren Yalçınbayır, şunları söyledi: “Böyle bir şeyi demokratik bir ülkede düşünmek, tasavvur etmek mümkün değil. Bu Türkiye’nin basın özgürlüğü bakımından seviyesine gösteriyor. Bu seviye veya seviyesizlik diğer tem hak ve özgürlüklere yansıyor. Maalesef Türkiye’de demokratik özgürlüklerin vardığı sonuç. Böylesine hukuksuzlukları yapanların aleyhine sonuçlar doğuracaktır.”

AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ’NE AYKIRNI HAREKET EDİLİYOR

Hükümetin Avrupa Birliği’ne taahhütte bulunduğu düşünce ve basın özgürlüğüne sadık kalmadığını ifade eden Yalçınbayır, 1 Mart 2014’te Resmi Gazete’de yayınlanan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi İhlallerinin Önlenmesine İlişkin Eylem Planı’nın hatırlattı. Hükümet tarafından hazırlanan ve altında dönemin Başbakanı R. Tayyip Erdoğan’ın imzasının bulunduğu planının özünde Türkiye’de özgürlükler konusunda kısıtlamalar bulunduğunu kabul etmek anlamı taşıdığını anlatan Yalınbayır, takip sürecinde ‘sorumlu kurumlarca İnsan Hakları Daire Başkanlığı’na her altı ayda bir rapor vereceğini, Eylem Planının gerçekleşme durumu hakkında Adalet Bakanlığı tarafından Başbakanlığa yıllık rapor sunulacağını’ ifade etti.

Eylem planının 46 maddeden oluştuğunu ve ekleriyle birlikte onbirinci maddesinin ise basın özgürlüğünü kapsadığına işaret eden Yalçınbayır, 17-25 Aralık soruşturmalarının sonrasında bu planın devreden çıkarıldığını savundu. Yalçınbayır, “Bu planı devreden çıkaranlar gazete ve televizyonların kapatılmasına yönelik yeni bir plan mı hazırladılar? Eğer böyle bir plan varsa kamuoyuna açıklasalar da bizde ona göre hareket etsek. Hangi gazeteye el konulacak, hangisi kapatılacak, hangisi havuza dahil edilecek bilsek.” diye konuştu.

Basın kuruluşlarının mülkiyet haklarının önce kayyımlara devredilmesinin ardından da zarar ettirilerek kapatılmasının hukukla ve insanlıkla izah edilemeyeceğine vurgu yapan eski Başbakan yardımcısı Yalçınbayır, bunun kabul edilebilecek bir durum olmadığını belirtti.

Okunma Sayısı: 1113
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı