"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İdil'de hendek ve barikatlar imha ediliyor

20 Şubat 2016, Cumartesi 13:51
Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı ilan edilen İdil İlçesi'nde güvenlik güçleri bomba tuzaklı barikatları top atışlarıyla imha ediyor.

İlçenin çevresinde tanklar ve zırhlı araçlar konuşlandırılırken, bazı mahallelerde evlere yerleşen PKK'lı teröristlerle güvenlik güçlerdi arasında zaman zaman çatışma çıkıyor. 

İdil İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat salı günü saat 23.00'ten itibaren ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yaklaşık 4 bin jandarma ve özel harekat polisinin katıldığı operasyonlar daha çok hendek ve barikatların bulunduğu Turgut Özal ile Yeni Mahalle'de yoğunlaştı. 

Mahallelerde bulunan patlayıcı tuzaklı barikatlar top atışlarıyla imha edilirken, mahallelerden sık sık patlama sesler ve sonrasında dumanlar yükseliyor. Zaman zaman çıkan çatışmalar daha çok Yeni Mahalle'nin Seyrantepe bölgesinde yoğunlaşıyor.

İdil'in çevresine de olası PKK'lıların sızmalarını önlemek için tanklar ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı. İlçenin giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, güvenlik güçleri patlayıcı aramalarında eğitimli köpeklerden de yararlanıyor. Operasyonda helikopter ve insansız hava araçları da kullanılıyor.

DHA

Etiketler: şırnak, idil, hendek, imha
Okunma Sayısı: 1833
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı