"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İhraç edilen Yarbay Alkan: Zulüm ile abad olanın sonu berbad olur

02 Eylül 2016, Cuma 13:54
Osmaniye'de şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde söylediği "Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor" sözleriyle gündeme gelen Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildi.

Alkan, "Sizden hakkımı almadan ve helak olduğunuzu görmeden ölmeyeceğim" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edildiğini dün gece öğrenen Mehmet Alkan, karara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Alkan, sayfasından şunları paylaştı:

"21 Temmuz'da haber7 sitesinin başlattığı kampanya sonuç verdi. Bu gece yarısı ordudan atıldım. Hayatımın hiçbir döneminde FETÖ ile irtibatım olmamıştır, selam dahi vermedim ama yılardır bu örgütle beraber olanlar tarafından 'FETÖ'cü' diye atıldım. Bu iş tamamen çığırından çıktı. Elbet sorulur hesabı. Zulüm ile abad olanın sonu berbad olur. Gecenin bu saatinde hakkımda sorgusuz sualsiz işlem yapanlara sesleniyorum. Benim vicdanım rahat başımı yastığa koyup uyuyacağım. Ya siz zulüm sahipleri rahat olacak mısınız? Sizden hakkımı almadan ve helak olduğunuzu görmeden ölmeyeceğim. Sonuna kadar mücadele. Allah belanızı versin. Aynı haksızlıklara uğramadan ölmeyin siz de."

İHRACI İSTENİYORDU

Şehit kardeşi Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın 21 Ağustos 2015'te Osmaniye'de düzenlenen cenaze törenine üniformasıyla katılan Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, Türk bayrağına sarılı tabutun başında şapkasını çıkarıp haykırarak, "Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor" diye feryat etmişti. Bunun üzerine soruşturma başlatan Jandarma Genel Komutanlığı, Yarbay Mehmet Alkan'a uyarı cezası vermişti.

Son olarak 11 Mayıs'ta Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi'ni ziyaret ederek "Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur" diyen Alkan, ihraç istemiyle Askeri Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

DHA

Etiketler: mehmet alkan, yarbay
Okunma Sayısı: 3932
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı