"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İkiz bebeklerini cezaevinde kaybetti

17 Ekim 2016, Pazartesi
15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL döneminde tutuklananlara karşı işkence yapıldığı iddialarında artış yaşanıyor.

İşkenceye maruz kalanların yakınları ve avukatları yaşanan sıkıntıları dile getirmeye devam ediyor.

Mağdur mektuplarını köşesine taşıyan Emin Çölaşan, siyasilere seslenerek “devlet buna çare bulmalı” dedi. Ülkenin içinde bulunduğu OHAL dönemini değerlendiren Çölaşan, “ülkemizdeki son gelişmeler nedeniyle çok sayıda masum ve çaresiz insana haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Darbeye, teröre bulaşan kim varsa tepesine atmaca gibi binsinler, eyvallah. Hukuk çiğnenmediği sürece kimse itiraz edemez. Ama suçsuz, günahsız, masum insanlara eziyet çektirilmesine razı olmak mümkün değildir. Devletin görevi kurunun yanında yaşı da yakmak, at iziyle it izini karıştırmak değildir” dedi. Onlarca mektup aldığını belirten Çölaşan bir tutuklunun eşinden gelen mektubu yazısında okuyucusıyla paylaştı.

Raporlar incelenmeden reddedildi

Paylaşılan mektubun sahibi şunları diyor: Ev hanımı olan eşim Nurhayat Yıldız 29 Ağustos Pazartesi günü, 14 haftalık hamile olarak Sinop’tan Samsun’a muayeneye giderken otobüs kontrolünde gözaltına alındı.  Sinop adliyesine intikalin ardından suç olarak örgüt üyeliği, delil olarak da daha önce adını bile duymadığımız bir uygulama, telefonunda ByLock konuldu önümüze. Bir anda örgüt üyesi oldu eşim. Herhangi bir örgütün üyesi değilim, böyle bir program kullanmadım, telefonum burada, numaram belli dese de tutuklanarak Sinop cezaevine götürüldü. O zamana kadar da hekim kontrollerinde herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Ancak gebeliğinin 14. haftasında cezaevi şartlarıyla tanışmak zorunda kaldı. En azından denetimli serbestlik olsun, günlük imza atsın ama gebeliği tehlikeye girmesin, iki can taşıyan bir anne demir parmaklıklar ardında kalmasın istedim. Bu gerekçe ve sağlık raporları ile yaptığımız itirazlar incelenmeden reddedildi.  6 Ekim Perşembe eşimin cezaevine girişinin 40. günü, gebeliğinin ise 19. haftası idi. Maalesef ikiz yavrularımızı kaybettik. Daha dünyaya gözlerini açmamış iki can, Sinop Cezaevi’nde 25 kişilik koğuşta yaşam mücadelesi verdi ve maalesef yenik düştü.”

Etiketler: 15 temmuz, darbe, mağdurlar
Okunma Sayısı: 9837
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Sebahat

    17.10.2016 22:12:22

    Aaaah daha neler var.bu yetmezmiş gibi birde her gün azar işiten milyonlarizİns. Yakında hakkımızı almak için cikariz karşılarına

  • Ersan

    17.10.2016 20:38:37

    Eyyy Ha Ömer. Nerdesin.... Millet sadece kendini değil toplumu bi düşünde adalet dese..

  • Serdar celik

    17.10.2016 13:56:21

    Magdur var !!!!!! Magdur iki bebegini hapisanade kaybeden anne ve babasi Magdur..!!! Kirasini odeyemeyen soka atilan ve bir depoya siginan yucel hoca.!!!! Magdur.!!! Kredi borcu yuzunden haciz gelen ve üc kizina sokaklarda kagit toplayarak bakmaya calisan ögretmen.!!! Magdur..!!! Yasal olan sendikaya girip sonrada ciktigi halde ihrac olanlar...!!! Magdur .!!! Hic kimsenin is vermedigi bunalima girip intihar edenler.!!! Magdur..!!! Her gun bir umut varmi diye gazeteleri haberleri tv leri gece gunduz takip edenler..!! MAGDUR VARRRRRRR...!!!!!

  • Mehmet Albayrak

    17.10.2016 13:02:39

    İnsanları dinden soguttular bunların vebali yeter artar bile yaradan kul hakkıyla gelmeyin emrediyor hicmi düşünmezler bu çan boş dünyada kiracı olduğunu RABBİM yolundan ayirmasin inşallah

  • CESUR ADAM

    17.10.2016 12:39:06

    Dün BALYOZ,ERGENEKON,AYIŞI VE diğer DARBE SORUŞTURMALARININ SAVCISIYIM diyen kafa şimdi ORDUMUZA KUMPAS KURMUŞLARRR diye hançeresini yırtarken esasen HAK-HUKUK ile ADALET değerlerinide PARÇALAYIP ATTIĞI için şimdiki mağdurların yook demesi ile onun akıl sağlığının yerinde olmadığına tüm ehli tabip evet derken İMAN-HAK-HUKUK,İZ'AN,VİCDAN sahiplerinin sus-pus olmasıda ne kadar insalıktan nasipsiz kaldığımızın acı bir gerçeğidir. 15 TEMMUZ da hayatını kaybedenlerinde ESAS SORUMLUSU İDARECİLERDİR.Eğer onlar DİRAYETLİ,MAHARETLİ İDARECİ olsalardı ülke bu hali yaşarmıydı. Lafa gelince din,iman nutukları atmakla değil HZ.ÖMER RA.gibi 'DİCLE2NİN KIYISINDA KURT KAPSA KOYUNU,ALLAH ÖMER'E SORAR BUNU,diyecek kafa ve vicdan sahibi idareciler lazım bize.

  • Suçlular dışarda masumlar içerde

    17.10.2016 11:04:47

    Darbeye karışmıs oldugu iddia edilen 9 pilotun adli kontrolle serbest birakilarak göreve döndüğü ve operasyonlara katıldığı, 3 general ve 1 amiralin karargahın sahip çıkması ile setbest bırakıldığı bir ülkede hangi zihniyet hamile bnir kadını hangi darbe veya suç örgütü deliline istinaden göz alti yapmış. Neye istinaden tutuklama tedbirini uygulamış? Bu darbeyle ilgili şüphelerim had safhaya çıktı. Bu resmen 28 şubat benzeri operasyona dönüştü. Bu masumlarin vefatına sebep olanlardan ve bilerek onlara destek olanlardan Allah (cc) hesap sormaz mı? Artık insanlığımızı kaybediyoruz farkında değiliz, ne uğruna? Müslüman bir ülkede bu işler ne cüretle ve ne uğruna yapilabiliyor ve destekleniyor.

  • CESUR ADAM

    17.10.2016 05:22:51

    Ağzı olan gonuşuyor ya.Mağdur yoook diyo yaa.Ağzı olan gonuşuyo yaa.FİLİSTİN diyerek MAVİ MARMARA ya refakatçi gemi gönderecem diyerek oy aldı da sonra DÖNEMİN BAŞBAKANINA mı sordunuz diyerek YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜnü hakettiğini gösteren İSRAİL ile yaptığı anlaşmayla FURKANın davasından DOST İSRAİL li gardaşlarını gurtardı siz ne diyonuz o MAĞDUR YOK dedimi suçlusunuz,o masumelere ise ne ehemmiyetli ki 1500 e varan ODALI İSRAFSARAY sahibi rahatsız mı olsun.

  • vicdanlar ölü uykuda

    17.10.2016 04:08:27

    Daha bilmediğimiz milyonlarca durum var bu yanlizca o dagin görünen yüzü. Uyan ey insan oglu vicdan muhasebesi yap başını öyle koy yastığa bakalim uyku sana helal mi zulme karşı sustugun icin...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı