"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İlk başörtülü rektör de gözaltına alındı

21 Temmuz 2016, Perşembe 13:09
YÖK tarafından açığa alınan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç, rektörlük binasında polis tarafından gözaltına alındı.

Darbe girişimi soruşturması kapsamında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında dün saat 15.00 sıralarında Dicle Üniversitesi rektörlük binasına giderek geniş çaplı arama başlattı. Mesai saati boyunca binadan kimsenin çıkmasına izin vermeyen polis ve özel güvenlik elemanları mesai bitiminde ise personelleri tek tek aradıktan sonra serbest bıraktı.

YÖK tarafından açığa alınan ve Türkiye'nin ilk başörtülü rektörü olan Dicle Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın odası ile bölümleei tek tek giren polisler, atılabileceği ihtimaline karşılık çöp kutuları dahil detayli bir arama yaptı. Bazı evrakların yakıldığıyla ilgili de ihbar alan polis üniversite kampüsü alanında saatler süren inceleme yaptı, ancak bu konuda herhangi bir ize rastlamadı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın devam ettirdiği soruşturma kapsamında Rektör Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç, dün saat 20.30 sıralarında Terörle Mücadele Şube Ekipleri tarafından gözaltına alındı. Polis aracına bindirilerek götürülen Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın evinde de polis arama yaptı.

DHA

Okunma Sayısı: 4319
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • VAKIF

    22.7.2016 09:48:01

    Çok mübarek biriydi sanki ne yaptığını başta Rabbim, kendisi , çevresi bilir, atılmaması için kapandığını, elbet Üstadım der ya : Beşer zulmeder kader de böyle adalet eder...

  • ahmet

    21.7.2016 19:08:16

    Asker askaere darbe yaptı,iktidar kaymağını yiyor.Şimdi derinleri direktifleri doğrultusunda asıl milletin özüne darbe yapılacak

  • mirza said

    21.7.2016 14:46:41

    darbeye de darbecilere lanet olsun.darbe ve darbeciler konusun ulusalcı(perinçekci) ismail hakkı pekinin açıklaması bana çok manidar geldi. ulusalcılar+hiçbir makama tatmin olmayan kemalistler + fettöcüler birleşti darbe yaptı diye.Hani perinçek henüz hapishane kapısında iken şöyle demişti önce cemaatleri sonra akepeyi bitireceğiz.perinçek kahin değil müneccim değil ama söylediklerini aynen uygulamaya koyuyor diyebilir miyiz .acabadurup düşünmek lazım

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı