"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnsan kaçakçıları bir askeri şehit etti

15 Şubat 2016, Pazartesi 08:36
Suriye'den Hatay’a kaçak yollarla geçmek isteyen insan kaçakçıları bir askeri şehit etti.

Yayladağı İlçesi’nin Suriye sınırındaki Güveççi Mahallesi’nde devriye gezen askerler dün akşam sınırdaki duvardan atlayarak Türkiye’ye geçmeye çalışan insan kaçakçılarına müdahale etmeye çalıştı. İnsan kaçakçıları ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Arbede sırasında bir asker bıçaklandı. İnsan kaçakçıları gece karanlığında kaçarken, ağır yaralanan asker kurtarılamayarak şehit düştü. Hatay Valisi Ercan Topaca, sınır bölgesine giderek askeri yetkililerden bilgi aldı. Kaçan saldırganların ele geçirilmesi için operasyon sürdürülürken, Yayladağı-Antakya Karayolu’nda kontrol noktaları oluşturuldu. Sınırda yer alan Görentaş ve Güveççi Mahalleleri’nde camilerden yapılan anonslarla halkın sokağa çıkmamaları istendi.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı bugün saat 08.17'de yaptığı açıklamada, 14 Şubat 2016 tarihinde saat 19.15'te Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki Görentaş Sınır Karakolu’nda görevli askerlerin Suriye sınırından Türkiye’ye yasa dışı geçişinde bulunan bir grupa müdahale ettiği belirtildi. Açıklamada, "Çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız olay yerinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.

DHA

Okunma Sayısı: 1490
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı