"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnsan kaçakçılarının cepleri doldu

27 Şubat 2016, Cumartesi 17:53
Avrupa Birliği ortak polis işbirliği örgütü Europol son hazırladığı raporda, örgütün sicil kayıtlarında 40 bin insan kaçakçısının kayıtlı olduğunu açıkladı. Europol’ün tahminlerine göre insan kaçakçılığı sektörünün 2015 yılı içindeki cirosu 6 milyar euro ulaşmış olabilir. Bu da aylık hesaplamada ortalama 40 bin Euro'nun üzerinde paraya denk geliyor.

Europol 2015 yılındaki bu rakamın üçe katlanabileceği konusunda endişelerini dile getirdi. Europol tarafından hazırlanan raporda sığınmacıların Avrupa’ya kaçış yolunun herhangi bir etebında mutlaka örgütlü suç şebekeleri ile temasa geçmek zorunda kaldıkları belirtiliyor.

İsveç Polisi Ulusal Operasyon Birimi insan kaçakçılığı suçları uzmanlarından Ulla Ahlback bu kaçakçılık ağının her geçen gün büyüdüğünü belirterek  ‘‘Bu şebekelerin, üzerinde çok iyi çalışılmış kaçakçılık rotaları var. Hangi sınır kontrollerinden geçeceklerini iyi biliyorlar. AB sınırları içine girmek isteyen bir insan için kendi başına hareket edeceğine, bu kaçakçılık şebekeleri ile hareket etmesi daha kolay. Bu çok büyük bir pazar. Hatta bu şebekeler ülkelerinden kaçmak zorunda olmayan kişilere de hizmetlerini pazarlıyorlar. Kaçakçılar insanlara herhangi bir Avrupa ülkesi hakkında gerçeği yansıtmayan parlak bir resim çiziyorlar.’’ dedi.

PAZARLAMA SOSYAL MEDYA YA DA FISILTI GAZETESİ ARACILIĞIYLA YAPILIYOR

Kaçakçılık pazarlamasının sosyal medya ve değişik sığınmacı grupları arasında fısıltı gazetesi aracılığı ile yapıldığı, sosyal medyanın ayrıca eleman bulmak ve sığınmacılardan geçiş yolları hakkında bilgi toplamak amacıyla da kullanıldığı belirtiliyor.

Europol raporunda pasaport ve doküman sahteciliği yapmaktan şüphelenilen kişilerin sayısında da 2014 yılına göre büyük artış olduğu belirtiliyor. Geçen yıl Arnavutluk’ta ortaya çıkarılan sahte pasaport ve doküman çetesinin Bulgaristan ve Türkiye’deki kriminal gruplarla işbirliği içinde çalıştığına dikkat çekilerek yapılan aramada polisin Avrupa ülkelerine ait binlerce sahte vize, kimlik, oturma izni ve ehliyet ele geçirdiği belirtiliyor.

DHA

Okunma Sayısı: 1629
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı