"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnsanları Risale-i Nur'dan kimse mahrum edemez

29 Aralık 2014, Pazartesi 11:33
Yeni Asya gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Ahmet Battal, Risale-i Nur Enstitüsü ve Köprü Dergisi tarafından düzenlenen 'Ortadoğu Paneli' öncesinde yapılan masa çalışmalarında Yeni Asya EuroNur video ekibinin Risale-i Nur'a bandrol engeliyle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Risale-i Nur'a uygulanan ve 8 ayı geride bırakan bandrol engeli ile devlet tekeli konularında görüşleri sorulan Battal, açıklamasında "Risale-i Nur'dan insanları kimse mahrum edemez. Varsayalım ki yarın bir kanun çıkarsa birileri ve dese ki: Risale-i Nur'u basmak yasak -ki diyorlardı- Ama nurcular yine basıyorlardı, yine yayıyorlardı. Hapse girmeyi göze alırlar yine yaymaya devam ederler. Bugün gelinen noktada, pratik sonuç olarak bakıldığında Bediüzzaman'ın da talep ettiği şeylerden birisi gerçekleşiyor. Risalelerin devlet tarafından da basılmasının sağlanması gibi...Bu güzel bir beklenti ama Türkiye'nin gerçekleriyle uyuşmuyor. Nitekim yayıncılarla yapılan toplantı, Diyanet İşleri Başkanı da nazik bir biçimde 'Biz bu eserlerin hepsini basamayız' demiş. Vaktimiz ve mevzuatımız el vermez diye yumuşatarak söylemiş ama aynı zamanda Risale-i Nur'un kendine has içeriği sebebiyle de bu mümkün değil.

Sonuç olarak, bugün beklenen, diyanetin, bakanlar kurulu kararıyla aldığı bu yetkiyi, gerçek sahiplerine derhal iade etmesi ve bütün yayıncıların eserleri basabilmesi için kapıyı yeniden açmasıdır." ifadelerine yer verdi.

Okunma Sayısı: 3036
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Nehir

    29.12.2014 18:31:41

    Risale-i Nur’u baştan sona okuyup tam anlayan birisi mükemmel bir mantık örgüsüne sahip oluyor. Bambaşka bir insan oluyor. Muhakemesi, yargısı, tevekkülü. Ama çok iyi bilecek Risale-i Nur’u, özümseyecek, anlayacak. (A9 TV; 29 Kasım 2014)

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı