"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

IŞİD'in şehit ettiği askerin adı okula verildi

20 Nisan 2016, Çarşamba 13:41
Suriye sınırındaki Kilis'te nöbet tutarken IŞİD'in saldırısında şehit olan 21 yaşındaki onbaşı Yusuf Beylem'in adı, memleketi Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki okula verildi.

Akçakaleli er Yusuf Beylem, vatani görevini yaptığı Kilis'te geçen yıl 1 Eylül günü sınırı geçmeye çalışan IŞİD militanları ile çıkan çatışmada şehit oldu. Memleketi Akçakale'de toprağa verilen Beylem'in adı bugün ailesinin yaşadığı Tepecik Mahallesi'ndeki ilkokula düzenlenen törenle verildi. Tepecik Mahallesi'nde şehit erin adının okula verilmesi nedeniyle düzenlenen törene, Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, İlçe Tabur Komutanı Yarbay Gürkan Işıl, bürokratlar ile şehidin babası İsa, annesi Fatma Beylem ile yakınları da katıldı.

Kur'an-ı Kerim ve İstiklal Marşı okunan törende konuşan Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, şehitlerin asla unutmayacaklarını ve Yusuf Beylem'in de vatan uğruna can verdiğini ifade etti. Yusuf Beylem'in şehit olmasının ardından Tepecik Mahallesi'ndeki okula adının verilmesini Valiliğe teklif ettiklerini ve bunun kabul edildiğini dile getiren Kaymakam Fırat, "Yusuf hayatta olduğu sürece Akçakaleliydi ama hain saldırıda şehit olarak aramızdan ayrıldı. Ancak, ismi bu okulda sonsuza kadar yaşayacak" dedi.

Şehidin baba ve annesi de duygulu anlar yaşadığı törende yetkililere oğullarının adını okula verdikleri için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından törene katılanlar okulun kapısındaki kurdeleyi keserek sınıfları dolaştı.

DHA

Etiketler: kilis, akçakale, ışid, şehit
Okunma Sayısı: 1397
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı