"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

IŞİD'in tüyler ürperten saldırı planı!

21 Ocak 2016, Perşembe 09:31
Terör örgütü IŞİD'in, baraj ve su kaynaklarına zehir katmayı hedeflediği belirlendi.

Özellikle veba ve Türkiye'de bilinmeyen 'tularemi' mikrobuyla saldırı gerçekleştirmek istediği ortaya çıkarıldı. 

Zaman gazetesi, konuyu, Fazlı Mert imzasıyla yayınlanan 'IŞİD'in korkunç planı' başlıklı haberle gündeme getirdi. Habere göre, istihbarat birimlerinin hazırladığı ve Emniyet'in kurumlara gönderdiği uyarı yazısında, IŞİD'in veba hastalığını kullanarak içme suları, baraj ve kaynakları hedef alacağı vurgulandı. Terör örgütünün Suriye rejiminden ele geçirdiği hardal gazı, şarbon ve kloru kullanacağı ifade edildi. 

Yazıda, 'tularemi'nin Türk tıp dünyası tarafından çok yakından tanınan vakalar olmadığı, Türkiye'nin böyle bir saldırı altında kalması halinde çok geç fark edilebileceği ve büyük kayıplar verilebileceği uyarısı yapıldı.

Emniyet tarafından gönderilen yazıda, Türkiye için en önemli biyolojik saldırı tehditlerinden birisinin 'tularemi' olduğu vurgulandı. Kemirici hayvanlardan insanlara bulaşan bakterinin yol açtığı bu hastalığın en önemli özelliği; belirtilerinin birçok hastalıkla aynı olması. Bu yüzden salgının tespit edilmesinin güç olduğu belirtildi. Avrupa ülkelerinin aksine Türkiye'de tulareminin yayılma çevresi ve bulaştıran canlılara ilişkin bilginin zayıf olduğuna dikkat çekildi. 

Okunma Sayısı: 1756
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı