"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

IŞİD operasyonunda 2 Iraklı gözaltına alındı

12 Mayıs 2016, Perşembe 12:54
Sakarya, Adapazarı'nda yaşayan Irak uyruklu 2 kişi, terör örgütü IŞİD'a yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Adapazarı kent merkezinde bir adrese operasyon yaptı. Operasyonda sığınmacı olarak Irak'tan gelerek Adapazarı'na yerleşen 2 Iraklı gözaltına alınırken, evlerinde yapılan aramada da örgütsel dökümanlar ele geçirildi.

Bu konuda savcılıktan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Sakarya'da DAEŞ terör örgütü adına faaliyet gösteren şahısların tespiti ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik olarak elde edilen istihbari bilgiler ve uluslararası terörist faaliyetlerin tespiti ve deşifresi amacıyla sürdürülen çalışmalar neticesinde, DAEŞ terör örgütü bünyesinde faaliyet gösterdikleri ve örgütün kontrolündeki bölgelerde yaşayan insanların ülkemize illegal yollardan geçişlerine maddi menfaat karşılığında yardımcı oldukları değerlendirilen Irak uyruklu Y.S.M.A.K ve H.A.A.E.C. isimli şahıslar gözaltına alınmış, şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen materyallere el konulmuş olup, şüpheliler hakkındaki tahkikat çok yönlü devam etmektedir."

 

DHA

Etiketler: ışid, sakarya, adapazarı
Okunma Sayısı: 1326
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı